Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині волинські податківці знайшли 10 тонн нелегального спирту

Нічого собі спирту!

Фото зі сторінки ДФС у Волинській області у Facebook.

На Рівненщині волинські податківці знайшли 10 тонн нелегального спирту

Податкова міліція Волині ліквідувала міжрегіональний канал збуту алкогольного фальсифікату

Працівники податкової міліції, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, у взаємодії з працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організовано злочинністю Служби безпеки України, ліквідували міжрегіональний канал збуту фальсифікату, інформує ДФС у Волинській області.

Під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні провели комплекс заходів з метою встановлення шляхів надходження фальсифікованих алкогольних напоїв на територію Волинської області. Відтак, правоохоронці здобули інформацію, що на складах на території одного з сіл Рівненської області зберігається велика партія спирту та алкоголю, маркованого марками акцизного податку з ознаками підробки.

У ході проведення санкціонованих обшуків нежитлових приміщень виявлено та вилучено близько 3000 пляшок алкогольного фальсифікату та майже 10 тисяч літрів рідини з характерним запахом спирту.

Вжитими заходами встановлено, що зловмисники налагодили незаконне зберігання з метою збуту фальсифікованого підакцизу без жодних дозвільних документів, всупереч Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напої, тютюнових виробів та пального». Правоохоронці припускають, що останні збували сурогат по всій території України, в тому числі на території Волинської області.

Читайте також: На Ковельщині податківці знайшли нелегальних сигарет на 350 тисяч гривень

У ході проведення санкціонованих обшуків нежитлових приміщень виявлено та вилучено близько 3000 пляшок алкогольного фальсифікату та майже 10 тисяч літрів рідини з характерним запахом спирту. За попередніми оцінками вартість вилученого підакцизу становить 2 млн. 800 тисяч гривень.

На даний час вирішується питання щодо призначення судових експертиз по вилученій алкогольній продукції та сировині.

В ГУ ДФС повідомляють, що відповідальність за вказані правопорушення передбачає накладення штрафу в розмірі від п’яти до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів та позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Telegram Channel