Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку покажуть експозицію «Українська шляхта: слава і честь»

Фото зі сторінки Художнього музею Луцька у Facebook.

У Луцьку покажуть експозицію «Українська шляхта: слава і честь»

У Художньому музеї пройде геральдична виставка

Одразу після локдауну Художній музей розпочинає виставкову діяльність. Першою буде міні-експозиція проекту «Українська шляхта: слава і честь». Про це інформує Художній музей міста Луцька.

Її мета: не тільки розповісти сучасникам про мистецтво геральдики, захопити таємницями знакової символіки, а й занурити глядачів у світ української минувшини, нагадати про неймовірні перипетії особистих історій, героїчні вчинки, шляхетні здобутки далеких пращурів.

Шість творів формують добірний, стилістично виважений, інформативно наповнений змістом виставковий ряд.

Шість творів формують добірний, стилістично виважений, інформативно наповнений змістом виставковий ряд. До нього увійшли авторські реконструкції гербів української аристократії, які виконані луцькими художниками Сергієм Корсаєм та Катериною Ганейчук із дотриманням важливих геральдичних канонів.

Рами є також реконструкціями старовинних взірців, що ними колись прикрашали витвори класиків. Їхній автор – майстер художньої обробки дерева Михайло Штик, який вміє відтворити на власному технічному рівні естетику давнього українського мистецтва. Для цього проєкту він використав за зразок раму XVIII століття із колекції ВКМ.

Telegram Channel