Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Через смерть чоловіка під Луцьком сусіди сварять майже рік (Відео)

На порозуміння чи примирення жодна зі сторін не йде.

Фото 12kanal.com.

Через смерть чоловіка під Луцьком сусіди сварять майже рік (Відео)

Майже рік у селі Тарасове, що під Луцьком, не стихають розбірки між двома місцевими родинами, які відверто ворогують і з’ясовують стосунки

Почалося усе зі смерті чоловіка біля однієї з місцевих крамниць. Його родичі впевнені, що причина смерті – сурогат, придбаний в магазині. Це категорично заперечують власники продуктового.

А далі – нові конфлікти з побоями, і зрештою… низка кримінальних проваджень. В заплутаній історії розбиралися журналісти «12 каналу».

Чоловіка Оксани Горошко Вадима знайшли мертвим на літньому майданчику біля магазину ще торік, у лютому. Жінка розповідає: тоді, аби уникнути відповідальності ні продавчиня, ні власники, які живуть в притул до крамниці, й постійно там бувають, впродовж кількох годин не зателефонували в швидку чи поліцію. Тіло чоловіка виявила племінниця, і відразу забила на сполох. Тоді й з’їхались усі відповідні служби.

Дружині Оксані вручили заключення з причиною смерті.

Вони почали виштовхувати нас з магазину, поливати брудом, обзивати нецензурною лексикою, в результаті впали якісь там вітрини, вони почали говорити, що це ми їм побили, хочуть з нас стягнути кошти.

«Пише: гостре отруєння етиловим спиртом. Люди говорили по селі, що з цього магазина в той вечір коли вже мого чоловіка повезли, то вивозили з того магазину горілку, вилучали», – каже жінка.

Вона розповідає: про те, що її чоловік заходив до крамниці дізналася лише через тиждень після інциденту від свого кума. Сам Олександр Гончаренко добре пам’ятає цей день, бо тоді у нього народилась донька. За це і пили.

Я зайшов по продукти в магазин, зайшов за мною за хвилину Вадим покійний. Каже: «За дочку поставиш?». Ми по 50 грам випили там на місці, буквально 3 хвилини, вийшли, я підкурив і пішов додому», – пригадує той вечір Олександр Гончаренко, кум померлого.

Реклама Google

Читайте також: Сестри з Волині, які закопали живе немовля, досі під домашнім арештом.

Рік тому, не знайшовши складу злочину, правоохоронці закрили кримінальне провадження. Не змогла з цим змиритися тільки дружина Оксана, яка залишилась з маленькою дитиною на руках. Написала чергову заяву, після якої кримінальне провадження поновили. Проте, не дочекавшись правоохоронців, скаржники самі пішли з’ясовувати обставини того дня до власників крамниці. А там – діалогу не вийшло. Все закінчилось скандалом та штовханиною.

«Вони почали виштовхувати нас з магазину, поливати брудом, обзивати нецензурною лексикою, в результаті впали якісь там вітрини, вони почали говорити, що це ми їм побили, хочуть з нас стягнути кошти», – каже Марія Горбайчук, сестра Оксани Горошко.

Ба більше того, власники магазину опісля розбірок написали заяви в поліцію.

Тепер чоловікові Марії Горбайчук загрожує кримінал за побиття продавця та власниці магазину. Відтак, звернулися до адвоката.

«Якби була відеокамера, то це було б можливо встановити, що там відбулось насправді. Тому ми зараз заявимо відповідні клопотання про допит свідків, будемо клопотати, щоб представники поліції розслідували також провадження щодо моїх клієнтів, які в даному випадку є потерпілими. Їм заподіяли ушкодження, випхали з магазину, повелися не по-людськи», – каже адвокат Олександр Стасюк (адвокат Горбачук і Горошко.

Власниця магазину Світлана Рєдіна стверджує, що все було інакше. Та й ця сусідська війна, за її словами, має інший початок. Те, що чоловік Оксани Горошко помер від нібито горілки, яку купив у них в магазині, жінка називає вигадкою. А от з приводу побоїв, каже, судитиметься до кінця.

«Нехай вони відповідають за те. що вони наробили. Вони нам побили вітрини, розкидали весь товар, побили мене і продавця. Вони хочуть, щоб їм безоплатно наливали в кожному магазині, в кожному закладі. З якого дива, хто вони такі тут в селі», – каже власниця.

На порозуміння чи примирення жодна зі сторін, переконують, не піде. Правоохоронці нині розслідують відразу три кримінальні провадження. Адвокати обох сторін пророкують: рішення суду не варто очікувати найближчими місяцями.

Telegram Channel