Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Бути мужиком»: у Рівному розгорнулася бурхлива дискусія через соціальну рекламу (Фото)

Не всі зрозуміли слово «мужик».

Фото SnappyGoat.com.

«Бути мужиком»: у Рівному розгорнулася бурхлива дискусія через соціальну рекламу (Фото)

Навпроти Покровського собору в обласному центрі протестанти розмістили сітілайт з написом: «Справжній мужик руку на жінку не піднімає»

У соцмережах жителі Рівненщини активно обговорюють цей заклик. Багатьох користувачів обурило слово «мужик». Про це пише «Рівне вечірнє».

Недолуга реклама. Неприємна через не властиве для українців слово «мужик».

Реклама Google
 

Зокрема, Olga Yaroshchuk написала: «Недолуга реклама. Неприємна через не властиве для українців слово «мужик». Навіть смартфон його підкреслює. А в поєднанні зі словом «справжній», то й зовсім збиває з пантелику».

Нагадаємо, жінка з Волині встромила кухонний ніж у живіт своєму обранцю.

Олександра Макогон у коментарях відповіла: «Пані Олю, це суто ваша асоціація, а я вважаю, що це хороша реклама того, щоб нагадати чоловікам, що вони повинні любити своїх дружин.
А в нас якщо пройшов період романтики і дружина змінюється тілом, то вже шукають інший об'єкт любові. Але ж коли вони міняються тілом, то дружина не шукає більш стрункого».

Сайт «Урок» так розтлумачує слово «мужик»:

Мужик – це синонім слова «селянин». Тобто це простий, працьовита людина, який працює від заходу до світанку і не дуже розвинений в культурному плані, на відміну від городянина.

У словнику жаргонізмів – засуджений чоловік, який сумлінно трудиться на виправних роботах.

У словнику І. Даля – людина нижчого стану.

А вже в сучасному словнику під редакцією Т. Ф. Єфремової це слово вживається в такому значенні «неосвічений, невихована людина, простолюдин».

Telegram Channel