Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
За що штрафували волинян інспектори рибоохоронного патруля (Фото)

 Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. 

Фото ВРП.

За що штрафували волинян інспектори рибоохоронного патруля (Фото)

В області викрили ряд порушень правил рибальства

18 січня на річці Луга, поблизу села Тростянка Володимир-Волинського району чоловік рибалив двома знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів, на зимувальній ямі. Працівники рибоохорони не дозволили порушнику завдати шкоду рибному господарству.

На нього складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Реклама Google

Порушник пересувався автотранспортним засобом по кризі водойми у період  льодоставу.

А 21 січня на Бихівському водосховищі Камінь-Каширського району викрито двох порушників рибальства. Один з них здійснював вилов риби з перевищенням кількості дозволених знарядь лову. Інший пересувався автотранспортним засобом по кризі водойми у період  льодоставу. На громадян складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

На озері Оріхівське Самарівської ТГ Ковельського району викрито трьох місцевих жителів, які ловили рибу трьома знаряддями, виготовленими із сіткоснастевих матеріалів.

Нагадаємо, волинянин човном перевозив 12 «куплених» щук.

На осіб оформлено адмінпротоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Довідково:

Любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу. Нагадуємо, що п.4.7 Правил рибальства передбачає, що застосування   живої  насадки  -  живця  на  рибальських снастях дозволяється із числа тих видів риб,  які не перелічені  в додатку правил.

Згідно п. 3.14 Правил рибальства забороняється пересування автотранспортних засобів,  крім тих,  що належать  природоохоронним   та    правоохоронним    органам,    по    кризі рибогосподарських   водойм   у   період  льодоставу  (за  винятком спеціально обладнаних льодових трас). 

 
 
Джерело:  Волинський рибоохоронний патруль.
Telegram Channel