Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Волинянин човном перевозив 12 «куплених» щук

Вочевидь, ловив не на блесну.

Фото Pixabay.

Волинянин човном перевозив 12 «куплених» щук

На озері Люб’язь викрито порушення природоохоронного законодавства

14 січня 2020 року волинські рибпатрульні здійсненили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Любешівської ОТГ спільно з працівниками НПП «Прип’ять-Стохід». На озері Люб’язь в урочищі Бейжа, поблизу села Підкормілля Камінь-Каширського району виявлено порушення природоохоронного законодавства.

Зафіксовано громадянина, який підплив до берега. У човні знаходилася риба у снулому стані: 12 щук, загальною вагою 4 кг, але жодних засобів лову у човні не було. Ймовірно чоловік, помітивши рибпатрульних, позбувся заборонених знарядь ще на воді. Походження риби чоловік пояснив тим, що купив її в селі Хоцунь Любешівського району.

Реклама Google

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватися Правил рибальства, використовувати дозволені снасті та пам’ятати про добову норму вилову.

Таким чином на чоловіка складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП – порушення порядку придбання об'єктів тваринного світу. Адже громадянин повідомив, що придбав рибу у продавця без відповідних дозвільних документів Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Читайте також: Ловлять на гарячому: волиняни масово крадуть рибу.

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватися Правил рибальства, використовувати дозволені снасті та пам’ятати про добову норму вилову. Дотримання простих норм сприятиме збереженню природних багатств.

Довідково:

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

З першого листопада 2020 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. Також з 1 грудня заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня наступного року.

Telegram Channel