Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині вбили вовчицю – зроблять опудало

Поранена тварина пройшла понад двадцять кілометрів.

Фото christels/pixnio.com.

На Волині вбили вовчицю – зроблять опудало

Мисливці вполювали звіра у перші дні нового року на Старовижівщині

У цих лісах вовки не водяться. Місцеві жителі помічали лише сліди хижаків, які мігрували в інші ліси. Про це пише «Район.Стара Вижівка».

«Очевидно, що вони прийшли із Любомльщини і промишляли у нас близько трьох тижнів. За цей час встигли наробити шкоди. Зокрема, загризли козу, рештки якої були виявлені у наших угіддях. Але зрозуміло, що жертвою хижаків була не лише вона», − розповів головний інженер державного підприємства «Старовижівське лісове господарство» Олександр Маркевич.

Реклама Google

Заважила вовчиця майже 49 кілограмів. За словами Олександра Маркевича, її передали таксидермістам для виготовлення опудала.

Якби не сніг, то вовки могли б у нас погостювати значно довше. А так на білій ковдрі, яка у ці дні огорнула землю, стало видно, де саме вони ходять.

«Їх було троє. Щоб вийти на слід, довелося вивчати повадки хижаків, враховувати з приводу організації полювання на них досвід старших колег. Так, виявляється, вовк залягає у другій половині дня. Полює вночі, а потім ще до полудня переходить з місця на місце», − продовжує Олександр Володимирович.

Мисливцям вдалося поранити вовчицю. У таких випадках інші тварини залишають її. Проте вона також не зупинилась і продовжувала свої мандри. 16 січня у полюванні на неї, яке влаштували в сьомаківських лісах, взяли участь до чотирьох десятків чоловік. Пройти за нею довелось понад двадцять кілометрів.

Читайте також: Українці прихистили цуценя, а воно виявилося вовком (Відео).

Хижу тварину виявили в урочищі Вижок біля так званого третього пункту Сьомаківського лісництва, що розташоване між Рудкою, Сьомаками і Галиною Волею. Фартовими і влучними мисливцями виявились Сергій Максимук, Анатолій і Григорій Хомичі, котрі записали трофей на свій рахунок.

Заважила вовчиця майже 49 кілограмів. За словами Олександра Маркевича, її передали таксидермістам для виготовлення опудала. Двоє інших сіроманців, схоже, розділились і пішли далі. Сліди одного повели на Любомльщину, іншого – у напрямку на ратнівські ліси. Звідти вони, можливо, знову перекочують на територію Білорусі, звідки здебільшого і приходять до нас.

До речі, чотири роки тому у Любомльському районі за день вполювали аж шістьох вовків, а в січні 2019-го двох сіроманців застрелили мисливці на Камінь-Каширщині.

Юрій КОВАЛЬ.

Telegram Channel