Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Нам страшно та холодно»: 6-річна дівчинка викликала поліцію, щоб врятувати сестричку

Правоохоронцям вдалося знайти дітей.

Фото патрульної поліції Волинської області.

«Нам страшно та холодно»: 6-річна дівчинка викликала поліцію, щоб врятувати сестричку

Інцидент трапився в Сумах

Налякана дитина зателефонувала поліцейським ввечері. Дівчинка розповіла,  що сама залишилася вдома з 6-місячною сестричкою. Вона благала про допомогу і плакала, але окрім свого імені іншої інформації операторам надати не могла. Цей дзвінок поставив на ноги та копів, і медиків, і соцслужби, розповідає ТСН.

 Дівчинка то вимикалася, то знову телефонувала. Тоді - головним завданням операторів було – заспокоїти та втримати малу на зв’язку.

Батьки дітей розлучені  й чоловік сам виховував доньок. Сталося це після того, як матір із дитячими грошима зникла на кілька днів і зоставила його самого з двома крихітками на руках, розповідають сусіди.

За словами, знайомими назвами, оператори дізнавались адресу дівчаток і водночас покроково спрямовували та наближали до них екіпаж патрульних. Працювали в режимі аудіоконференції, коли були підключені кілька людей і патрульні поліцейські чули що відбувається,

Читайте також: Коли мама знепритомніла, 12-річна дівчинка викликала «швидку»: на Рівненщині медики врятували родину.

За пів години поліцейські розшукали будинок, де мешкала дівчинка, перелізли через паркан та зайшли в хату. Там побачили наляканих дітей. Менша - плакала на ліжечку.

Старша розповіла що дуже змерзла, не знала що робити, тому й подзвонила до поліції.

Копам дівчинка дала папірець із номером телефону батька, який він їм залишив. Коли ж поліцейські зв’язалися з ним телефоном – той до останнього переконував що поряд із дітьми. Однак зрозумівши, що дзвонять із його хати, повернувся додому. Дітей саме оглядали медики.

Дітей шпиталізували до лікарні із загальним переохолодженням. Батька - доправили до поліції.

Як з’ясувалося, батьки дітей розлучені  й чоловік сам виховував доньок. Сталося це після того, як матір із дитячими грошима зникла на кілька днів і зоставила його самого з двома крихітками на руках, розповідають сусіди.

Нагадаємо, на Рівненщині 10-річна дівчинка посварилася з вітчимом та разом із песиком втекла з дому.

Коли матір позбавили батьківських прав, батько через суд встановив своє батьківство. І згідно з рішенням суду діти були передані йому

Поспілкуватися з батьком дітей журналістам не вдалося. Після того як забрали дітей – його не бачили. Та нічого поганого про нього не розповідають. Кажуть, що той як міг дбав про дівчаток.

Після виписування з лікарні дітей переведуть до центру соціально психологічної реабілітації. Чи повертати дівчаток батькові – вирішить суд. 

Telegram Channel