Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В Україні суттєво здорожчали яблука: скільки коштує фрукт

А ви купуєте яблука?

Фото Pexels.

В Україні суттєво здорожчали яблука: скільки коштує фрукт

Ціни зросли через зростання попиту

Торгівля на українському ринку яблук дещо активізувалася. Представники оптових компаній, посилаючись на досить активні продажі яблук в роздрібних мережах, збільшили обсяги закупівель. Водночас пропозиція яблука високої якості на ринку досить обмежена, що також сприяє зростанню цін на цю продукцію. 

Як результат, ціни на яблука в Україні зросли в середньому на 25%. Сьогодні місцеві садівники готові продавати яблука не дешевше 10-17 грн/кг в залежності від калібру і сорту, причому вони зазначають, що найбільшим попитом користуються сорти «Айдаред» і «Голден».

Місцеві садівники готові продавати яблука не дешевше 10-17 грн/кг в залежності від калібру і сорту, причому вони зазначають, що найбільшим попитом користуються сорти «Айдаред» і «Голден».

За словами ключових гравців ринку, пропозиція місцевого яблука продовжує поступово скорочуватися, пише EastFruit. Багато українських садівників наразі вже фактично завершували поточний сезон реалізації цих фруктів. Крім того, в продаж вже практично не надходять яблука сорту «Гала», все це в результаті і призвело до підвищення відпускних цін.

Реклама Google

Варто також зазначити, що на сьогоднішній день місцеве яблуко в Україні вже коштує в середньому на 11% дорожче, ніж у другій половині січня 2020 року.

Читати також:  Чи можна заразитися коронавірусом через їжу

Джерело: ТСН
Telegram Channel