Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Справа «Роттердам+» розвалюється, Інтерпол зняв з міжнародного розшуку Дмитра Вовка

Дмитро Вовк.

Фото Українські новини.

Справа «Роттердам+» розвалюється, Інтерпол зняв з міжнародного розшуку Дмитра Вовка

Екс-очільник НКРЕКП Дмитро Вовк більше не перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу

Документ про це Вовк оприлюднив на своїй сторінці у мережі  Facebook.

Він зазначив, що рішення про видалення було прийнято на 114-ій сесії Комісії з Контролю за Файлами Інтерполу (відбувалась 05-09 жовтня 2020 року) та є логічним продовженням їх попереднього рішення від 21 лютого 2020 року про превентивне блокування запиту НАБУ.

«Інтерпол остаточно відмовив НАБУ та став на мою сторону. Після майже півторарічного розгляду сьогодні отримали звістку з штаб-квартири Інтерполу в місті Ліон, Франція - набуло чинності рішення про видалення даних щодо мене з баз Інтерполу. Довідку для пред'явлення за місцем вимоги додаю», - пише Вовк.

«Інтерпол остаточно відмовив НАБУ та став на мою сторону. Після майже півторарічного розгляду сьогодні отримали звістку з штаб-квартири Інтерполу в місті Ліон, Франція - набуло чинності рішення про видалення даних щодо мене з баз Інтерполу. Довідку для пред'явлення за місцем вимоги додаю».

«Це рішення Інтерполу як незалежної міжнародної організації є ще однією красномовною оцінкою якості матеріалів НАБУ - їх «доказовості», «об'єктивності», «неупередженості» та «перспективності», - пише Дмитро Вовк.

«Додатково зазначу про кінець епохи брехні НАБУ про начебто мій міжнародний розшук - Генеральний Секретаріат Інтерполу повідомив наступне:

- що вже закликав всі національні поліцейські бюро забезпечити оновлення національних баз та підтвердити відсутність даних щодо мене;

- факт невідповідності Конституції та Правилам Інтерполу будь-якої міжнародної поліцейської співпраці щодо мене», - повідомляє ексголова НКРЕКП.

Також 25 січня Вищий антикорупційний суд визнав законними та обґрунтованими дії прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який прийняв рішення про повторне закриття справи «Роттердам+», відмовивши у задоволенні скарги заводу Коломойського.

Читайте також ВАКС підтвердив законність закриття справи «Роттердам+» і відмовив заводу Коломойського​.

22 січня Спеціалізована антикорупційна прокуратура вдруге закрила справу «Роттердам+» через відсутність збитків.

У грудні 2020 року справу щодо Роттердам+ закрив також Антимонопольний комітет України.

Telegram Channel