Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Взимку у Шацькому національному парку збирають майже тонну шишок – заради нового лісу

Заготівлю шишок і плодів виконують з поодиноко зростаючих чи зрубаних дерев, рідше – з поверхні землі.

Фото Шацький НПП.

Взимку у Шацькому національному парку збирають майже тонну шишок – заради нового лісу

Більшість лісів в Україні – штучного походження, тобто їх посадила людина

Ліс починається з насіння. Лісонасіннєва справа є чи не найважливішою ланкою у лісокультурному циклі робіт. Про це нагадує пресслужба Шацького національного природного парку.

 

 

Взимку проводять збір насіння хвойних порід, влітку – насіння листяних деревних та чагарникових порід (липи, берези, клена та ін).

Заготівля насіння – це збір шишок, плодів, а іноді й гілок, на яких воно знаходиться. Заготовляють його при досягненні насінням фізіологічної зрілості (насіння здобуває здатність проростати) чи врожайної спілості. Так, зокрема, взимку проводять збір насіння хвойних порід, влітку – насіння листяних деревних та чагарникових порід (липи, берези, клена та ін).

 

 

Заготівлю шишок і плодів виконують з поодиноко зростаючих чи зрубаних дерев, рідше – з поверхні землі. Технологічна схема заготівлі з дерев досить проста – збирач або піднімається в крону, або, знаходячись на землі, зриває шишки руками. Щорічно в Шацькому НПП таким чином заготовляють 900 кг шишок сосни, які потім відправлять на переробку.  

Читайте також Бійці ДСНС витягнули з глибочезної ями борсука (Фото).

 

Джерело: Пресслужба Шацького НПП
Telegram Channel