Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Дитина задихалася в утробі»: у Дніпрі врятували породіллю, легені якої майже повністю уразив COVID-19

У жінки були повністю вражені легені.

Фото ТСН.

«Дитина задихалася в утробі»: у Дніпрі врятували породіллю, легені якої майже повністю уразив COVID-19

У немовляти коронавірус не виявили

У Дніпрі врятували породіллю із тяжкою пневмонією, спричиненою COVID-19. У жінки було майже повне ураження легень.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ранок від 26 січня.  

Виходити  вдалося і малюка, який задихався в утробі матері. Та ще кілька тижнів тому життя жінки та дитини було під загрозою.

Виходити  вдалося і малюка, який задихався в утробі матері. Та ще кілька тижнів тому життя жінки та дитини було під загрозою. З Павлограда до Дніпра 39-річну вагітну доправили у вкрай тяжкому стані. Терміново зробили кесарів розтин.

Після тижня у реанімації немовля перевели до дитячої лікарні. Поки мама боролася за життя, із синочком був тато. У немовляти COVID-19 не виявили. Нарешті взяти сина на руки жінка зможе найближчим часом. Поки ж пише рідним листи з COVID-центру. Після тижнів у реанімації каже, щаслива, що вижила, а також закликає усіх дбати про безпеку.

«Я не очікувала такого повороту подій взагалі в своєму житті! Тому морально було важко. Насправді, навчитися дихати - це дуже важко. Тому будь ласка, дуже прошу - одягайте маски!», - закликала породілля. 

Читайте також В Україні за добу - 2 779 нових випадків коронавірусу, на Волині – 93. Зросла кількість померлих.

Наразі коронавірусу у жінки вже нема. «Сьогодні зробили тест. Бачимо, що коронавірусу нема. І готуємо до виписки, до зустрічі з дитиною. Дуже раді, що ця важка історія гарно закінчилася, що мама і дитя живі, що в них все буде добре», - розповів генеральний директор обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

 

Telegram Channel