Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У МОЗ анонсували введення нових медичних послуг для лікування раку 

Лікування окохворих.

Фото ТСН.

У МОЗ анонсували введення нових медичних послуг для лікування раку 

Зростуть і тарифи на лікування, але їх має оплачувати держава

В Україні з онкологічними захворюваннями наразі на обліку перебуває щонайменше мільйон громадян. Помирає від раку щорічно 80 тисяч українців.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 26 січня повідомляє ТСН

Очільник МОЗ наголосив, що вкрай важливо в успішній боротьбі з раком, його раннє виявлення. Втім, за його інформацією, у 2019 році 35% злоякісних новоутворень медики діагностували в пацієнтів, коли вже ті були на третій-четвертій стадії захворювання.

«Тобто, ми маємо дуже мало саме раннього виявлення. Важлива складова надання якісної медичної допомоги - це повноцінне фінансування і реалістичні тарифи, засновані на реальній вартості медичних послуг. Реальна вартість – вартість, в яку входять всі без винятку лікарські засоби, медичні вироби, які необхідні для лікування, щоб на цьому ніхто не економив. І входить гідна заробітна плата медичних працівників, щоб вони могли дійсно якісно надавати цю медичну допомогу», - зазначив міністр. 

 Медики констатують, що велика смертність від онкології пов'язана із тим, що мало хто знає про попередження раку і виявляє перші симптоми вже на пізніх стадіях, коли шансів на порятунок майже не залишається. Так, щороку у світі помирає близько 1 700 000 хворих із діагнозом – рак легень. 

У зв'язку з цим, МОЗ має намір від квітня 2021 року підвищити тарифи на лікування онкозахворювань та розширити набір послуг, які надаються за окремими пакетами лікування для ефективнішого лікування.

За словами Степанова, до нової Програми медичних гарантій, яку оплачує держава, будуть входити: хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах, радіологічне лікування та супровід і лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями.

«Якщо, наприклад, на послуги з хімієтерапевтичним лікуванням в нас тариф був 17 843 гривень, то цього року ми хочемо встановити вже 25 529 гривень з відповідними коефіцієнтами. Аналогічно будуть розраховані тарифи на лікування хворих з гематологічними або онкогематологічними захворюваннями. Також робимо коефіцієнти за радіологічного лікування наших пацієнтів», - розповів міністр.

Як повідомлялося,  медики констатують, що велика смертність від онкології пов'язана із тим, що мало хто знає про попередження раку і виявляє перші симптоми вже на пізніх стадіях, коли шансів на порятунок майже не залишається. Так, щороку у світі помирає близько 1 700 000 хворих із діагнозом – рак легень. 

Читати також: Учені знайшли ще один фактор, який збільшує шанси вижити онкохворим

 

Джерело: ТСН
Telegram Channel