Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Ковельська влада веде перемовини про інвестиції в енергозбереження міських будівель

Мер Чайка каже, що у міста є хороші фінансові показники для отримання необхідного дозволу Мінфіну.

Фото Ковельської міськради.

Ковельська влада веде перемовини про інвестиції в енергозбереження міських будівель

Пріоритетом є термомодернізація закладів освіти, капітальний ремонт мереж вуличного освітлення

Ковель має намір співпрацювати з міжнародною організацією НЕФКО. Міський голова Ігор Чайка, його перший заступник Тарас Яковлев, фахівці відділу економічного розвитку та торгівлі зустрілись з експертом з енергетичних питань і термомодернізації компанії «Гарде», яка консультує Північну екологічну фінансову корпорацію (НЕФКО), Михайлом Харком. Про це інформує сайт Ковельської міськради.

Йшлося про співпрацю Ковеля з міжнародною фінансовою інституцією. Варто зауважити, що хороший досвід такої роботи має Луцьк, де уже вдалось реалізувати кілька енергозберігаючих проєктів.

Ігор Чайка наголосив, що міська влада зацікавлена у впровадженні таких заходів у Ковелі і допомога НЕФКО відкриває хороші для цього можливості. Пріоритетом є термомодернізація закладів освіти, капітальний ремонт мереж вуличного освітлення, реконструкція очисних споруд водоканалу. На його переконання, у міста є хороші фінансові показники для отримання необхідного дозволу Мінфіну.

Пан Михайло зауважив, що саме зараз триває добір міст для участі в програмі НЕФКО і Ковель має шанси потрапити у цей перелік. Адже місцева влада створює для цього необхідні передумови і готова до прийняття швидких конструктивних рішень.

Читайте також: «Заварили чаю, пішли в двори»: як ковельський мер по людях ходив

Усі організаційні питання стосовно співпраці з НЕФКО координуватиме відділ економічного розвитку і торгівлі.

НЕФКО — це міжнародна фінансова організація, яку створили п'ять країн Північної Європи. В Україні вони працюють з 2004 року. Інвестиції спрямовуються на проєкти енергозберігаючого, екологічного характерів.

Telegram Channel