Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ректор ВНУ імені Лесі Українки спрогнозував, коли в закладі буде військова кафедра

Анатолій Цьось запевнив, що над появою важливої кафедри працює.

Фото volynonline.com.

Ректор ВНУ імені Лесі Українки спрогнозував, коли в закладі буде військова кафедра

Анатолій Цьось повідомив на пресконференції, що веде перемовини про появу цієї структури в закладі аж у двох напрямках

«Я більш ніж переконаний, що за пів року, рік-два військова кафедра в Луцьку буде», – сказав ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось під час спілкування з журналістами з нагоди річниці перебування на посаді керівника закладу 26 січня.

«Я більш ніж переконаний, що за пів року, рік-два військова кафедра в Луцьку буде», – сказав  Анатолій Цьось.

Він повідомив, що веде перемовини у двох напрямках.

– Перше - це подання документів (і вже є напрацювання) до Міністерства оборони, щоб вийти з пропозицією до Кабінету міністрів, щоби наш університет включили до Постанови про підготовку офіцерів запасу.

– І одночасно я зараз працюю із кафедрою військової підготовки в Миколаєві, яка є базовою кафедрою для десантно-штурмових військ України (а ви знаєте, що Андрій Ковальчук, начальник штабу, є членом Наглядової ради університету, щоб вже зараз відкрити в Луцьку філію цією кафедри і вже цього року почати набір на військову кафедру.

Читайте також: Анатолій Цьось — новий ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Фото, відео)

Студентам ректор часто цитує одне з повчань Володимира Мономаха: «Лінощі ж усьому лихому — матір, що людина вміє — забуває, а чого не вміє, того ніколи не навчиться…».

Telegram Channel