Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У центрі Луцька відреставрують популярні зелені двері

Популярні двері відреставрують.

Фото volynua.com.

У центрі Луцька відреставрують популярні зелені двері

В обласному центрі запланували почати реалізовувати програму ремонтів та реставрації автентичних дверей, вікон і балконів

Депутат Андрій Білан розповів, що у місті пропонують продовжити термін дії програми ремонтів автентичних вхідних дверей, вікон та балконів на об’єктах культурної спадщини міста «Автентичний Луцьк».

Про це йшлося під час засідання сесії Луцькради у середу, 27 січня, передає Волиньпост.

Пропонують ремонтувати двері на умовах співфінансування 70 на 30 (де 30 % платитимуть мешканці будівлі чи власники).

«Архітектура Луцька з 17 століття мала певні особливості. Вікна та двері виготовляли власноруч різні митці, тому вони – об’єкти ужиткового мистецтва», – наголосив Білан.

За його словами, відповідно до програми, пропонують ремонтувати двері на умовах співфінансування 70 на 30 (де 30 % платитимуть мешканці будівлі чи власники), балкони також за умовами 70 на 30, вікна – 60 на 40.

Попередньо в програмі запланували відновити відомі зелені двері на вулиці Словацького, 1 та на вулиці Кривий Вал, 32. Орієнтовно у місті є 20 об’єктів, які потребують реставрації та ремонту задля збереження їх автентичного вигляду.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що торік низка технічних особливостей не дала змогу реалізувати програму «Автентичний Луцьк», однак цьогоріч сподіваються таки розпочати ремонтні та реставраційні роботи.

«Необхідно культурну спадщину, родзинки міста зберегти і робити їх цікавими і для лучан, і для туристів, які прибувають в наше місто», – додав він.

Telegram Channel