Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Стіну Горохівського психоневрологічного інтернату, яка завалилась,  наразі не добудовують через негоду

Приміщення добудують, коли буде спиятливішою погода.

Фото Волинська ОДА.

Стіну Горохівського психоневрологічного інтернату, яка завалилась, наразі не добудовують через негоду

Процес відбудови корпусу у Горохівському психоневрологічному інтернаті, який обвалився 25 листопада 2020 року, перевірив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко

 Вчора, 26 січня 2021 року, за дорученням голови ОДА Юрія Погуляйка, Сергій Мовенко перебував у робочій поїздці на Горохівщині та оглянув стан будівництва нового корпусу будівлі.

 

 

Попередньо причиною обвалу є порушення ще при будівництві добудови, фундамент якої ще й пошкодила вода. Ніхто із тих, хто перебував у інтернаті, не постраждав.

Нагадаємо, що обвалена частина приміщення була прибудована у 1999 році, а з 2009 року перебувала в аварійному стані. Щоб відремонтували будівлю з обласного бюджету виділили кошти і напередодні місцева підрядна будівельна організація розпочала ремонт. Попередньо причиною обвалу є порушення ще при будівництві добудови, фундамент якої ще й пошкодила вода. Ніхто із тих, хто перебував у інтернаті, не постраждав.

Відтак, на сьогодні триває відбудова корпусу: залитий фундамент та зроблений монолітний пояс, аби запобігти руйнуванню того матеріалу, з якого будується прибудова. Також відремонтовано 5 кімнат, які найбільше постраждали від обвалення. У зв’язку із погодними умовами будівництво наразі не відбувається, однак відновиться за сприятливої погоди.

 

 Читайте також 104 волинянки отримали почесне звання «Мати-героїня».

Перший заступник голови облдержадміністрації також оглянув приміщення із середини зокрема, відновлені кімнати, у яких були пошкоджені стіни. 

 

 

До слова, Горохівський психоневрологічний інтернат - є стаціонарним інтернатним закладом для тимчасового або постійного проживання чоловіків із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів. В інтернаті на сьогодні перебуває 116 людей.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel