Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Головний лікар Луцького пологового розповів, чи народжують лучанки вдома

Пологи вдома.

Фото ілюстративне.

Головний лікар Луцького пологового розповів, чи народжують лучанки вдома

Днями у Рівному померла жінка, яка народжувала вдома

Минулого року у Луцьку була лише одна жінка, яка свідомо вирішила народжувати вдома. Свого лікаря вона про це не повідомила. Але через дві години все одно довелося викликати «швидку допомогу» – у породіллі був розрив, який довелося зашивати медикам.

Про це «Першому» розповів директор Луцького клінічного пологового будинку Сергій Сябрук.

За його словами, також виникли юридичні нюанси – персоналу пологового слід було довести, що дитина народилась саме у цієї жінки, аби належно її зареєструвати.

«Може ж бути, що народила сурогатна мама, а сім’я хоче це приховати і видати ситуацію по-іншому», – зазначив Сергій Сябрук.

Окрім цього, було кілька випадків стрімких пологів, коли діти народжувалися вдома або в дорозі до пологового будинку. Усі матері і новонароджені згодом все ж потрапляли до медзакладу, де їх оглядали і надавали необхідну допомогу.

 Найнебезпечніше ускладнення – кровотеча. Вона може початися, як до народження дитини, так і після.

Лікар каже, домашні пологи небезпечні для жінки. Найнебезпечніше ускладнення – кровотеча. Вона може початися, як до народження дитини, так і після. Саме від цього померла мешканка Рівного.

Нагадаємо, у Рівному 23 січня від крововтрати померла вагітна, бо народжувала вдома під наглядом акушерки-мусульманки. Жінка три години спливала кров'ю. Дитина при цьому вижила і перебуває під наглядом лікарів.

Читати такожАкушерка, при якій померла жінка в Рівному, приймала пологи у популярної блогерки

«Масивна кровотеча – це той стан, коли долі хвилини мають значення. Наприклад, при передчасному відшаруванні плаценти за 5 хвилин жінка може втратити 1-1,5 літра крові. Поки ж її доставлять в стаціонар, вона втрачає половину всього об’єму крові», – розповів Сергій Сябрук.

Реклама Google

Більш рідкісне, але не менш небезпечне ускладнення – прееклампсія та еклампсія. Якщо вчасно не надати допомогу, вагітна або породілля може померти від набряку легень, крововиливу в мозок. Дитина тоді нерідко гине разом з матір’ю.

 

 

Джерело: Перший
Telegram Channel