Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
СБУ виклала аудіозаписи про підготовку вбивства одного з керівників спецслужби

23 січня СБУ повідомляла про затримання одного з фігурантів справи.

Фото УНІАН.

СБУ виклала аудіозаписи про підготовку вбивства одного з керівників спецслужби

СБУ оголосила підозру експершому заступнику голови відомства Дмитру Нескоромному в організації підготовки вбивства начальника Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова

Затримати Нескоромного наразі не вдалося: у пресслужбі відомства кажуть, що розшукують його для проведення допиту. У повідомленні СБУ йдеться, що Дмитро Нескоромний разом зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком «вирішили позбавити життя» Головного Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, повідомляє bbc.com.

Мотив злочину, за версією слідства, – те, що Наумов перешкоджав поверненню Нескоромного на високу посаду в СБУ, а також виступав проти призначення до відомства членів його команди. Офіцер СБУ готував вбивство одного з керівників спецслужби. Деталі скандалу

Фігуранти справи – Нескоромний і Расюк – нібито розробили детальний план злочину, і в період з жовтня по січень Расюк знайшов виконавців, забезпечив їхнє фінансування та організував стеження за Наумовим. 

Фігуранти справи – Нескоромний і Расюк – нібито розробили детальний план злочину, і в період з жовтня по січень Расюк знайшов виконавців, забезпечив їхнє фінансування та організував стеження за Наумовим. В СБУ кажуть, що мають низку доказів, які це підтверджують - відео- та фотоматеріали, а також аудіозаписи розмов.

Два таких записи Служба безпеки виклала у відкритий доступ. На одному з них нібито звучать голоси Нескоромного і Расюка, на іншому Расюк спілкується зі ще однією особою щодо організації злочину. Расюк нібито просить співрозмовника, аби Наумов на пів року потрапив до лікарні і додає, що йому було б не шкода, якби той помер. Співрозмовник Расюка своєю чергою розповідає, що для виконання злочину готовий привезти «пацанів з Бєлгорода», які не залишать слідів і швидко залишать територію України.

23 січня СБУ повідомляла про затримання одного з фігурантів справи - тоді його прізвище відкрито не називали, проте тепер пояснили, що йдеться саме про Юрія Расюка. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тим часом Дмитро Нескоромний досі не затриманий.

23 січня - після того, як про справу почали писати ЗМІ, - в телеграмі з'явився канал, підписаний іменем Дмитра Нескоромного. Там усю історію назвали провокацією з боку СБУ та оточення очільника відомства Івана Баканова.

«Я знав про її підготовку заздалегідь. Я знав, що при затриманні мене планують ліквідувати. Тому залишив Україну. Зараз я перебуваю в Європі», - йдеться в одному з повідомлень. У цьому ж телеграм-каналі анонсували пресконференцію Нескоромного, яка має пройти 2 лютого у Брюсселі. Під час неї нібито будуть розкриті деталі «провокації» з боку СБУ та «сенсаційні факти про корупцію у вищих ешелонах влади в Україні».

Telegram Channel