Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
126 волинян засудили за хабарі правоохоронцям

Минулоріч на Волині ухвалено 74 обвинувальних вироки щодо громадян, які надавали неправомірну вигоду правоохоронцям.

Фото terminovo.te.ua.

126 волинян засудили за хабарі правоохоронцям

Зазвичай у такий спосіб люди намагалися залагодити із патрульними питання про непритягнення до адміністративної відповідальності

За результатами роботи органи Волинської обласної прокуратури у 2020 році скерували до суду обвинувальні акти у 126 кримінальних провадженнях за фактами надання громадянами неправомірної вигоди працівникам правоохоронних органів (ст. 369 КК України). Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Зазвичай у такий спосіб люди намагалися залагодити із патрульними поліцейськими питання про непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів.

Кримінальна відповідальність за ст.. 369 КК України настає не тільки за надання неправомірної вигоди, але і за пропозицію чи обіцянку надати службовій особі таку вигоду, у тому числі в інтересах інших осіб.

Зауважимо, що кримінальна відповідальність за ст.. 369 КК України настає не тільки за надання неправомірної вигоди, але і за пропозицію чи обіцянку надати службовій особі таку вигоду, у тому числі в інтересах інших осіб. Найменше покарання за вчинення цих злочинів – штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Реклама Google

Проте суд може призначити і покарання у виді обмеження чи позбавлення волі. За повторне надання неправомірної вигоди – аж до шести років. А за надання її службовій особі, яка займає відповідальне становище – до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Минулоріч на Волині ухвалено 74 обвинувальних вироки щодо громадян, які надавали неправомірну вигоду правоохоронцям, і одну особу засуджено до покарання у виді реального позбавлення волі.

Telegram Channel