Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Політик з позицією: дві мови – один народ, нині колекціонує картини з видатними подіями та постатями  Волині (Фото)

Репродукції творів дарує освітнім закладам для виховання патріотизму.

Фото з фейсбук-сторінки Анатолія ГОРБАТЮКА.

Політик з позицією: дві мови – один народ, нині колекціонує картини з видатними подіями та постатями Волині (Фото)

Колекція картин «Славетна Волинь» почала збиратись майже 10 років тому

Екс-народний депутат з Волині Анатолій Горбатюк має цікаве хобі. Протягом 10 років колекціонує картини, на яких зображені видатні постаті Волинського краю та відтворені історичні події, які відбулися на славетних теренах нашої рідної землі.

«Цей проект виконує відповідальну місію науково-просвітницького, культурно-мистецького, військово-патріотичного характеру, позитивно впливає на формування громадянської позиції, сприяє вихованню патріотизму та гордості за нашу державу, славетну Волинь», - пояснює Анатолій Горбатюк своє захоплення.

Репродукції цих картин вже подаровані і виставлені для показу волинянам в таких закладах як Луцький національний технічний університет, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Луцький педагогічний коледж, Духовна семінарія ПЦУ, Військовий ліцей, Піддубцівський БК.

За словами екс-нардепа, репродукції цих картин вже подаровані і виставлені для показу волинянам в таких закладах як Луцький національний технічний університет, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Луцький педагогічний коледж, Духовна семінарія ПЦУ, Військовий ліцей, Піддубцівський БК. Першу колекцію картин, а їх всього 12, я подарував рідній школі, як випускник.

Зараз звертається до мене багато людей з проханням продовжити цю роботу і внести в колекцію картин нових наших славних земляків. Ми вже зібрали матеріали ще по 5-ох видатних волинянах. Це -мовознавець Агатангел Кримський, музикант і композитор Ігор Стравінський, математик Михайло Кравчук, автор пісні гімну Волині «Волинь моя» Степан Кривенький, краєзнавець і автор книжки «Волинь-край козацький» Григорій Гуртовий.

«Давайте подумаємо разом і якщо я когось пропустив з наших видатних земляків, то Ви мені нагадайте. Звертаюсь до всіх небайдужих, по змозі включайтесь в роботу і спільно завершимо цей потрібний для нас усіх, проект. Свій, до свого, по своє!» – закликає Анатолій Горбатюк у фейсбуці.

Читайте такожНіколи Тернопільщина чи Львівщина за своєю ментальністю не буде такою, як Луганщина чи Донеччина

Telegram Channel