Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У Ківерцях хочуть створити екостежку до озера

Доріжка до озера може бути не простою, а екологічною.

Фото npptsuman, ілюстративне.

У Ківерцях хочуть створити екостежку до озера

Просять громаду підтримати голосуванням проєкт, який оцінили в 48 тисяч гривень

Не всі місцеві мешканці усвідомлюють цінність заповідного урочища «Ківерцівське» з віковічними деревами та рослинами Червоної книги, у молоді мало місця для активного дозвілля. «Ми пропонуємо облаштувати в Ківерцях екостежку до озера Запрєтка, аби покращити рекреаційну привабливість Ківерцівщини, активізувати громаду та покращити екологічну  освіту», – йдеться на сторінці ківерцівського національного парку «Цуманська пуща» у фейсбуці.

Голосувати просять за посиланням.

Дати реалізації: Квітень 2021 – травень 2021. Бюджет 47 900 грн.

Що плануємо робити?  Влаштувати толоку, аби спільно з місцевими мещканцями прибрати територію екостежки. Облаштувати саму екостежку. Створити та встановити інформаційні таблиці на стежці та провести маркування. Урочисто відкрити екостежку та провести екскурсії для охочих. Інформувати громаду про наявність такої стежки та виготовити екоторби та буклети. 

Створена екостежка сприятиме розвитку місцевого туризму та популяризуватиме здоровий спосіб життя.

Читайте також: Звірину Цуманської пущі рятують від морозів віниками (Фото)

Створена екостежка сприятиме розвитку місцевого туризму та популяризуватиме здоровий спосіб життя. На рівні громади проєкт має інноваційний ефект, адже в Ківерцях досі немає екостежки. Успішна реалізація проєкту може стати взірцем того, як завдяки згуртованості можна перетворити закинуте місце в місце рекреаційної привабливості.

Telegram Channel