Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Профільний комітет підтримав правки «Євросолідарності» про заборону російської вакцини – Сюмар

«Ми заборонили експерименти на українцях від того, щоб тут масово кололи російську вакцину, яка не пройшла клінічні випробування».

Фото ЄС.

Профільний комітет підтримав правки «Євросолідарності» про заборону російської вакцини – Сюмар

Правки «Європейської Солідарності» щодо швидкої реєстрації вакцини від коронавірусу були враховані комітетом з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Про це повідомила народна депутатка Вікторія Сюмар на своїй сторінці в мережі Facebook під час засідання комітету

«Зранку з Яною Зінкевич на медичному комітеті. Законопроект про екстренну реєстрацію вакцин. Вчора це був закон про можливість реєструвати будь-які експериментальні ліки. Зараз ми обмежили це винятково вакцинами від Ковід-19», – зазначила народна депутатка.

Крім цього, на засіданні комітету було враховано поправку «Європейської Солідарності» щодо заборони російської вакцини в Україні.

Нам вдалося із дуже недосконалого документу за один день зробити абсолютно зрозумілий законопроект, який передбачає можливість швидко зареєструвати в Україні вакцини найбільш сучасні.

«І головне – комітет врахував нашу поправку – заборонити в Україні вакцини, розроблені країною-агресором. SputnikV і Росія не будуть ставити свої сумнівні експеременти на українцях», – наголосила Вікторія Сюмар.

«Нам вдалося із дуже недосконалого документу за один день зробити абсолютно зрозумілий законопроект, який передбачає можливість швидко зареєструвати в Україні вакцини найбільш сучасні. Ми заборонили експерименти на українцях від того, щоб тут масово кололи російську вакцину, яка не пройшла клінічні випробування і показує дуже сумнівні результати, викликає багато сумнівів у світі і це заборонено, бо ця вакцина розроблена в державі-агресорі. Ця поправка врахована, особливо за це дякую. І звичайно цей закон тепер стосуватиметься суто вакцин проти ковід-19, а не всіх експериментальних ліків», – зазначила Вікторія Сюмар під час виступу в парламенті. 

Як відомо, ці пропозиції є частиною антиковідного плану п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка. Зокрема, «Європейська Солідарність» внесла у Верховну Раду законопроекти, які передбачають прозорий графік вакцинації з пріоритетом для медиків, військових, працівників освіти і соціальної сфери; жорстку відповідальність за порушення графіку щеплень; якісне лікування ковіду; обмеження вартості ліків, вакцин і тестів.

Читайте також «Антиковідний план» Порошенка: тестування, заборона російської вакцини, кримінал за афери зі щепленням​.

Порошенко закликає також провести загальне тестування протягом місяця, забезпечити ізоляцію хворих чи інфікованих замість тотального карантину; гарантувати підтримку, страхування і реальні доплати для лікарів, а також припинити мародерство на коронавірусі через «Велике крадівництво».

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel