Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Українці з електрокотлами отримають компенсацію з держбюджету: названо суму

Із держбюджету виділять майже 1,5 млрд.

Фото УНІАН.

Українці з електрокотлами отримають компенсацію з держбюджету: названо суму

Для цього передбачені видатки Мінсоцполітики за новою бюджетною програмою на суму 1,4 млрд грн за рахунок зменшення видатків за іншою програмою цього міністерства

Верховна Рада України прийняла в першому читанні та в цілому законопроект, згідно з яким з державного бюджету виділять 1,4 млрд грн на компенсації тим українцям, які використовують електрику для опалення, повідомляє УНІАН.

За прийняття відповідного законопроекту №4672 «Про внесення змін до додатка №3 закону України «Про державний бюджет України на 2021 рік» щодо компенсації у зв'язку з підвищенням тарифів на електричну енергію» проголосували 311 (за основу) і 310 (в цілому) народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Як зазначив заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради Володимир Гевко, для надання такої компенсації законопроектом передбачені видатки за новою бюджетною програмою на суму 1,4 млрд грн за рахунок зменшення видатків за іншою програмою міністерства.

Реклама Google

Нагадаємо, Кабмін скасував пільгову ціну на електроенергію для населення 90 копійок за перші 100 кВт-год з січня 2021 року і встановив її на рівні 1,68 грн за кВт-год.

Реклама Google

Читати також: Хто з волинян зможе отримати компенсацію оплати за електроенергію.



 

Джерело: УНІАН
Telegram Channel