Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
МИХАЙЛО НАХОД ВІДКРИВАЄ ВІКНО В ЄВРОПУ

Волинь-нова

МИХАЙЛО НАХОД ВІДКРИВАЄ ВІКНО В ЄВРОПУ

Кілька днів тому зі Страсбурга повернувся волинянин Михайло Наход, заступник голови виконкому Волинської обласної організації партії „Народний союз Наша Україна”, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу...

Кілька днів тому зі Страсбурга повернувся волинянин Михайло Наход, заступник голови виконкому Волинської обласної організації партії „Народний союз Наша Україна”, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу. Цього разу він привіз на Волинь сертифікат Ради Європи та диплом про закінчення Української школи політичних студій, завершальний етап якої проходив у Франції в м. Страсбург, яке відоме світу як своєрідна столиця Європи, місто, в якому діє Рада Європи, Європейський Парламент та Європейський суд з прав людини


Оксана Прокопчук,
прес-служба обласної організації НСНУ



Михайло не вперше проходить навчання за міжнародними програмами. Раніше він був учасником престижних програм стажувань та обмінів у США та Великій Британії. Михайло Наход став одним із 32 перших випускників Української школи політичних студій. З 10 по14 липня у Страсбурзі відбувався перший Літній університет демократії – один із головних заходів Ради Європи у 2006 році. У ньому взяли участь Генеральний секретар Ради Європи, віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи, Генеральний директор з питань політичної діяльності Ради Європи, прем’єр-міністр Болгарії, комісар із прав людини Російської Федерації та інші високоповажні гості.
Старовинне місто Страсбург зібрало понад 500 молодих успішних політиків, державних службовців, юристів, журналістів, громадських та наукових діячів, бізнесменів, які є слухачами національних шкіл політичних студій, що діють у 11 державах Європи. Українська делегація складалася з молодих людей, що вже досягли значних професійних та суспільних успіхів, людей, готових давати відповідь на новітні виклики, які стоять перед українським суспільством, людей, що в процесі участі в Українській школі політичних студій розпочали змістовну роботу над проблемою формування сучасної української європейської національної ідеї.
Як зазначив у ході роботи Літнього університету демократії Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс, “з моменту свого створення школи політичних студій навчали людей, які наважуються думати, наважуються знати, наважуються говорити та наважуються діяти в інтересах демократії, прав людини та верховенства права”.
За словами Михайла Находа, набутий досвід українська делегація готова втілювати в життя, адже Україна в Європі потрібна і бажана.
— Європа – не географічне поняття, а поняття ментальне. Ряд відомих політиків та громадських діячів, які виступали з трибуни Ради Європи, зазначали, що вони хочуть, щоб всі країни, які поділяють європейські цінності, увійшли в Європу не документально, а ментально. Я б хотів, щоб Луцьк став вікном в Європу, цьому сприяє багато факторів, – зазначив Михайло Наход. —Щоб координувати діяльність і втілювати в проекти отриманий досвід та реалізовувати цінні ідеї, наша делегація вирішила утворити Клуб випускників Української школи політичних студій. УШПС – найбільш вдалий проект подібного характеру. Я думаю, що серед українських учасників є не один майбутній депутат і міністр, тому наша спільна робота у майбутньому стане вагомим чинником у державотворенні України.
Telegram Channel