Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Житель Турійщини вже 11 років ліпить снігові скульптури

Снігові скульптури у Купичеві – вже традиція.

Фото з архіву Наталії ПРОКОПЧУК.

Житель Турійщини вже 11 років ліпить снігові скульптури

Микола Антонюк дарує односельчанам зимову казку

Мешканець села Купичів Турійської громади Микола Антонюк має гарне захоплення – ліплення снігових скульптур. Вперше зайнявся цією справою 11 років тому. Ліпити чудернацькі скульптури зі снігу Миколу Васильовича спонукало бажання подарувати внукам зимову казку.

За ці роки на його подвір’ї які тільки персонажі не з’являлися! То домашні птиці, то лісові звірі, то казкові герої, а ще гармати, Сагайдачний та багато інших диво-виробів.

За ці роки на його подвір’ї які тільки персонажі не з’являлися! То домашні птиці, то лісові звірі, то казкові герої, а ще гармати, Сагайдачний та багато інших диво-виробів. Та серед них завжди має бути велетенський Дід Мороз. От і цього року він знову «виріс» біля садиби творчого купичанина. Щороку має він різних помічників. Цьогоріч на допомогу прийшов Віктор Ткачук.

Реклама Google

Як розповідав чоловік, на виготовлення однієї скульптури у нього йде декілька днів. Спочатку робить основу, яку обливає водою, аби вона була міцною. А потім прикріплює решта деталей. У створенні снігових фігур чоловікові стає у пригоді різьбярська практика. Навчаючись у Шацькому лісному технікумі, Микола Антонюк створив не одну фігуру з дерева. Зі снігом він працює без особливих інструментів – в арсеналі лише маленька сокирка.

Читайте також: Жителі волинських сіл один поперед одного ліплять рекордних сніговиків (Фото)

Микола Антонюк звик дивувати односельчан і дарувати радість, особливо малечі.  І чоловікові вже не вдивину, що взимку біля його садиби людно. Адже світлини на тлі таких виробів виходять неповторні. Бувало приходили з місцевої школи усім класом, аби зробити фото на згадку.

Ірина КОВАЛЬЧУК.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel