Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Лучани накришили 20 відер олів’є і наліпили 43 відра вареників для воїнів на Сході (Фото)

Олів’є і вареники для бійців.

Фоьл Суспільного.

Лучани накришили 20 відер олів’є і наліпили 43 відра вареників для воїнів на Сході (Фото)

Спільне приготування страв для воїнів на передовій організували жителі мікрорайону Вишків

Волинські волонтери, які впродовж двох днів готували домашню їжу для українських воїнів на схід, вже відправили передачу. Мікроавтобус з гостинцями солдатам вирушив в дорогу 1 лютого.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Усього вдалося приготувати та зібрати 43 відра вареників, 20 олів’є, 15 кілограмів свіжозасоленого сала, солодощі, консервацію та інші продукти.

Цього разу акція «Олів’є для солдата» є наймасштабнішою.

Усі продукти волонтери завантажили в мікроавтобус. Допомогу солдатам повезе лучанин Роман Ковальчук. Каже: їде на передову вперше. «Будемо їхати через Маріуполь, Волноваху, будемо заїжджати також в Мар’їнку, Авдіївку. Будемо заїжджати до добровольчих батальйонів, військових сатин і волинського «Світязя», – розповів волонтер.

Як розповіла організаторка акції «Олів'є» Наталія Грушка, приготувати домашні страви для бійців на передовій прийшли чотири десятки людей. Роботу розпочали на вихідних.

В одному приміщенні волонтери нарізали салат, в іншому – ліпили вареники та вирили їх у великих каструлях. Готові страви пофасували у пластикові відра. Приїхали долучитися до акції «Олів’є для солдата» також волонтери з Рівного.

Спільне приготування страв для воїнів на передовій лучани з мікрорайону Вишків організовують вчетверте. Ганна Пащук говорить: постійно долучається до такої акції, бо її чоловік – учасник бойових дій. За її словами, головна мета такого заходу – дати волинським бійцям, котрі не вдома, трохи тепла та любові від земляків.

Реклама Google

Волонтери планують, що на передову доставлять вантаж з варениками та салатами через добу. Зі слів організаторів, бійці, які в попередні роки куштували вареники від волинян, вже запитували про наступний вантаж.

Читати також: На Маневиччині вполювали вовка та вовчицю (Фото 18+).

 

 

 

 

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel