Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Кінцівки вже синіли: ковельські хірурги врятували волинянину ногу від ампутації

Оперували в Ковельському МТМО.

Фото зі сторінки медзакладу.

Кінцівки вже синіли: ковельські хірурги врятували волинянину ногу від ампутації

До лікарів варто звертатись вчасно! Якщо зволікати, можна нашкодити собі

Хірурги відділення інтервенційної радіології Ковельського МТМО врятували чоловіку від ампутації ногу, уражену гангреною.

Про випадок розповіли на сторінці медичного закладу у фейсбуці.

 Зволікання зі зверненням до лікарів могло завершитися для літнього чоловіка втратою нижньої кінцівки. До медиків він прийшов, коли кожен крок став супроводжуватися значними болями, почорнів палець на правій нозі та посиніла гомілка.

До медиків чоловік прийшов, коли кожен крок став супроводжуватися значними болями, почорнів палець на правій нозі та посиніла гомілка.

 Лікарі встановили невтішний діагноз: гангрена першого пальця правої ноги, атеросклероз обох нижніх кінцівок, хронічна артеріальна недостатність (ХАН) ІІ б ступеня справа, IV – зліва. Чоловіку загрожувала ампутація.

Команда судинних хірургів у складі Олександра Голуба, Василя Войтовича та Олеся Курила зробила пацієнту стегново-підколінне алошунтування ( уражену судину замінили штучною (протезом) для відновлення кровотоку в нозі).

Реклама Google

Завдяки успішно проведеному оперативному втручанню кінцівку вдалося врятувати і вже за декілька днів чоловіка виписали з лікарні. Пацієнт пішов додому, як кажуть, на свої двох.

Читати також: Страждають 60% перехворілих: що мучить людей після коронавірусу

Джерело: Ковельське МТМО.
Telegram Channel