Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Напередодні свого Дня народження Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітав з подарунками до вихованців Київського міського будинку дитини «Берізка» (Фото)

Від світлини також може пахнути людяністю...

Фото ПЦУ.

Напередодні свого Дня народження Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітав з подарунками до вихованців Київського міського будинку дитини «Берізка» (Фото)

Для архієрея це вже стає традицією...

Православна церква України поділилася зворушливом дописом. Йдеться про відвідини Предстоятелем ПЦУ Київського міського будинку дитини «Берізка».

«Доброта, як ліки, і не лише для тих, на кого вона спрямована, але й для тих, хто її втілює. Для неї не потрібно якихось особливих підстав, мотивів, приводів чи причин. Вона виливається від душі й дарує всім навколо щирі посмішки, почуття вдячності, тепло любові, співпереживання, єднання. Традиційно, напередодні свого дня народження, наш Предстоятель, Блаженнійший Митрополит Епіфаній, дарує частинку свого тепла та добра тим, хто цього потребує.

Добра забагато не буває. Особливо для тих, хто всього за кілька років свого життя вже встиг пройти крізь непрості випробування – як моральні, так і фізичні.

Сьогодні Митрополит Епіфаній завітав до Київського міського будинку дитини «Берізка». Нині там перебувають 78 дітей. Це єдиний спеціалізований заклад медико-соціальної реабілітації для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківського піклування, з органічними ураженнями нервової системи, та для дітей, народжених ВІЛ-інфікованими матерями, ВІЛ/СНІД хворих дітей.

Корисні та приємні подарунки для малечі, необхідні засоби догляду, побутову техніку передав Предстоятель Православної Церкви України разом із представниками Відділу соціального служіння Київської Митрополії. Добра забагато не буває. Особливо для тих, хто всього за кілька років свого життя вже встиг пройти крізь непрості випробування – як моральні, так і фізичні.

Митрополит Епіфаній подякував працівникам дитячого будинку за їхнє батьківство, адже вони опікуються майбутнім, дітьми, які не мають можливості опіки від рідних батьків. «Ви виявляєте батьківство, адже ви любите цих дітей, ви для них працюєте й живете. Фактично, ви своє життя присвячуєте тому, щоби опікуватися дітками. Ми в міру наших можливостей допомагаємо та будемо допомагати, – сказав Предстоятель. – Нехай Господь запалює незгасимий вогник надії в серцях цих дітей. Нехай дарує силу й наснагу тим, хто щодня допомагає їм зростати. Ми знаємо, що Бог творить чудеса й благодіє через кожного із нас. Долучитися до благої справи можна й щирою молитвою, щоби кожна дитина, яка потребує підтримки, отримала її, щоби не втратила віру в добро, а любов до Бога зігрівала її серце й давала наснагу долати різні труднощі»», - йдеться в дописі.

Читайте також: Позавтрому православна Україна відзначатиме другу річницю інтронізації Предстоятеля ПЦУ Епіфанія.

Telegram Channel