Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Розкол в УГП: Олег Шиба закликає не виходити з партії і поборотись з «рейдерами»

Фото УГП.

Розкол в УГП: Олег Шиба закликає не виходити з партії і поборотись з «рейдерами»

На конференції Львівської обласної організації Української Галицької партії 31 січня нове керівництво переобирали липові кандидати

Членкиня партії Юлія Гвоздович говорить про «політичне рейдерство» за допомогою «тітушок із щойно створених осередків партійців». «Адже менш ніж за квартал в організації було створено близько 20 осередків (вдвічі більше їх стало, ніж було) та заведено сотні людей. Відповідно, без особливої люстрації, без командної ідейності та з намірами силовим методом, не гребуючи цінностями, зберегти владу в партії», - каже Гвоздович.

Менш ніж за квартал в організації було створено близько 20 осередків (вдвічі більше їх стало, ніж було) та заведено сотні людей

«Як наслідок, ці тітушки вибирають по наказу в Голови та заступники людей без жодних досягнень перед партією чи авторитету у суспільстві, а навпаки були помічені у співпраці з недоброчесними бізнесменами області», - зазначає Юлія Гвоздович. Вона вимагає проведення нової конференції «із попереднім висуванням, із фіксацією кількості членів ЛОО станом на 30.12.20р., коли було прийнято рішення про перевибори».

На сумнівній конференції також було прийнято рішення про відкликання депутатів Львівської облради від УГП. Причиною такого рішення стало те, що депутати партії підписали меморандум про співпрацю з «Європейською Солідарністю», «Батьківщиною», «Голосом», «Народним рухом». Через це з партї виключили ряд членів, серед яких – Юрій Фольварочний, депутат обласної ради. Він заявив, що «до останнього вірив, що УГП ще може повернутись на правильний шлях», однак конференція показала, що «УГП невиліковно захворіла». «Крутих людей в ній було багато, частина з них вже вийшли з партії, частина планує», - каже він.

Олег Шиба.
Олег Шиба.

 Тим часом Олег Шиба, який розбудовує партію з 2015 року і на конференції 31 січня програв вибори на голову обласної організації, закликає обурених рейдерством «старих» партійців не виходити з політичної сили, а «одним фронтом піти за правду».  Він, зокрема, зазначає:  «Вимагаємо скасування результатів. Чесних та прозорих перевиборів проводу ЛОО УГП, зафіксувати делегатів додатком до рішення політради на 2 грудня, а не нагнаних в партію тітушок перед конференцією. Відкритої до присуності будь-кого конференції в тому числі онлайн трансляції.

Читайте також Що не так в інтерв’ю Зеленського програмі Axios?

Чому ?

•Бо конференція була закрита.

•Бо 80% делегатів - незнайомці, ще й більшість з 1 осередку. Керовані люди.

•Бо велику частку осередків - не допустили.

•Бо велику частину партійців - виключили.

•Бо партію рейдерять у людей - які її будували, і прямо себе з нею асоціювали.

Що я прошу від однопартійців?

Не виходьте з партії. Зараз одним фронтом підем за правду!», - заявив Олег Шиба.

Telegram Channel