Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чоловік провів у комі десять місяців і гадки не має про пандемію

Хлопець отримав черепно-мозкову і наразі одужує після 10 місяців коми.

A nurse inside the Intensive Care Unit attends to a patient with COVID-19 in the Clinic for Infectious Diseases during the ongoing Coronavirus pandemic, in Pristina, Kosovo, Monday, Sept. 21, 2020. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Фото VK

Чоловік провів у комі десять місяців і гадки не має про пандемію

Джозеф Флавелл у березні 2020 року, за три тижні до оголошення у Великій Британії першого локдауну, впав у кому і прийшов до тями тільки через десять місяців. Він уже двічі перехворів на COVID-19, утім досі не знає про пандемію

Як пише The Guardian, рідні не знають, як розповісти хлопцю про масштаби пандемії й про те, через що за цей час пройшов світ.

«Я просто не розумію, з чого почати. Якби рік тому хтось розповів мені про все, що повинно статися, я б просто не повірила. Не уявляю, як Джозеф зможе усвідомити, через що ми пройшли», - сказала його тітка Сара Флавілл Сміт.

Хлопець отримав черепно-мозкову і наразі одужує після 10 місяців коми.

Автомобіль збив тоді ще 18-річного Джозефа 1 березня 2020 року у місті Бертон-апон-Трент, графство Стаффордшир. Хлопець отримав черепно-мозкову і наразі одужує після 10 місяців коми. Рідних до нього не пускають, утім по відеозв'язку вони намагаються розповісти йому про нову реальність.

«Коли він прокидається у своїй палаті, то не знає, чому він один. Ми говоримо з ним телефоном і даємо зрозуміти, що хочемо бути поруч і тримати його за руку, але зараз просто не можемо цього зробити через коронавірус», - розповіла Сара.

Мати Джозефа Шерон змогла потрапити до сина на його 19-й день народження, утім мала бути в місці та дотримуватися дистанції.

Рідні вірять, що зможуть все пояснити Джозефу, коли вони зустрінуться наживо. Хлопця перевели з лікарні до центру догляду, де він проходить реабілітацію. Наразі він може відповідати на питання так або ні, кліпати очима, усміхатися під час спілкування з близькими та виконувати нескладні фізичні навантаження: торкатися свого вуха та рухати обома ногами одночасно.

Telegram Channel