Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині оштрафують продавця, який торгував щуками без документів

Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Фото Hardyplants/Вікіпедія.

На Волині оштрафують продавця, який торгував щуками без документів

Третього лютого державні інспектори Волинського рибпатруля спільно з працівниками Ковельського відділення Нацполіції здійснили рейд водоймами та ринками Ковельського району

В ході обстеження Ковельського водосховища на річці Турія, поблизу райцентру викрито трьох порушників Правил рибальства.  На громадян складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафи. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Реклама Google

У Ковелі в одному з рибних магазинів викрито продаж щуки без документів, що підтверджують законність придбання та походження риби, на іншу наявну рибу дозвільні документи були.

З іншими рибалками рибпатрульні провели профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами державними інспектори рибоохорони виявили також ряд порушень. У Ковелі в одному з рибних магазинів викрито продаж щуки без документів, що підтверджують законність придбання та походження риби, на іншу наявну рибу дозвільні документи були.

На винну особу складено протоколи за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП.

Нагадаємо, волиняни масово рибалять на зимувальних ямах. Рибпатруль також ґав не ловить.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково: З першого листопада 2020 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року. А з 1 грудня 2020 р. заборонено вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

 

Telegram Channel