Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинянин вирощує кучерявих свиней

Як каже господар, розведення цієї породи не затратне і не важке.

Фото Юлії ПАШКОВОЇ.

Волинянин вирощує кучерявих свиней

Четверо кучерявих свиней із Закарпаття привіз на Волинь Руслан Цицьора із Устилуга, а оскільки вони потребують багато волі, умови для їхнього утримання обладнав на обійсті свого рідного дядька Сергія, будинок якого розташований на самісінькій околиці

Та найцікавіше те, що зазвичай клопітний догляд за домашніми тваринами із цими поросятами для родини перетворився в приємне заняття, більш схоже на розвагу, бо, як каже господар, розведення цієї породи не затратне і не важке. Про це пише місцеве інтернет-видання «Слово правди».

Як каже господар, розведення цієї породи не затратне і не важке.

«Угорська пухова мангалиця належить до рідкісних і екзотичних порід свиней м’ясо-сального напряму, виведена вона ще на початку 19 століття в Австро-Угорщині, подейкують, що за особистої участі ерцгерцога Йозефа у одному з тамтешніх монастирів. Єдина в Європі пухнаста порода свиней виникла завдяки схрещуванню домашньої середземноморської свині з карпатським вепром. Від звичайних свиней відрізняється не лише густим хутром, яке має два шари – підшерсток та довгі шерстяні кучері, а й невибагливістю в її утриманні. А головне – мангалиці не потребують вакцинації, біохімічних добавок і кормів, стимуляторів росту тощо.

Читайте також: Cин телеведучої в прямому ефірі заліз їй під сукню.

Це робить м’ясну продукцію із них екологічною, натуральною. До речі, з них найкращий хамон. Саме тому домашні тварини цієї породи стають все більш популярними у Європі й в Україні зокрема», – розповідає Руслан Цицьора, який свого часу неабияк зацікавився темою розведення мангалиць у домашньому господарстві.

Реклама Google

Telegram Channel