Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
 У Нововолинську створять музей шахти

Експозиція для глядачів буде безплатною.

Фото Pixabay.

У Нововолинську створять музей шахти

Має бути змонтовано п’ятдесят сферичних панорам із копрами, надшахтними будівлями, системою підземних лав

У Нововолинську має відкритися перший в Україні віртуальний музей, присвяченого діяльності шахт та важкій праці шахтарів. Наша газета на початку року опублікувала аналітичний матеріал під заголовком «Нововолинські шахти перетворимо на музеї?», у якому викладено критичний стан волинських підземок. З огляду на ситуацію, ставилося питання, чи не простіше, перейнявши досвід сусідів – червоноградців ( там на шахті «Надія» планують відкрити музей»), і використати підземки в культурних цілях?

Вхід до веб-екскурсії буде безкоштовним та загальнодоступним. Це стане можливим в результаті того, що Нововолинська міська рада подала заявку до Українського культурного фонду на участь у програмі «Культура. Туризм. Регіони».

І ось задум керівників міста збігся з пропозицією автора. Він полягає у створенні віртуальної екскурсії наземними та підземними об’єктами однієї із шахт Нововолинська. Віртуальна екскурсія передбачає текстовий і фоновий супроводи англійською та українською мовами, а також інтерактивні об’єкти. Вхід до веб-екскурсії буде безкоштовним та загальнодоступним. Це стане можливим в результаті того, що Нововолинська міська рада подала заявку до Українського культурного фонду на участь у програмі «Культура. Туризм. Регіони».

Читайте також: Українцям платитимуть за викриття казнокрадів та хабарників.

Заступниця міського голови Юлія Лефтер, яка відповідає за цей напрямок роботи, та завідувач сектору з питань залучення інвестицій, реалізації проєктів та грантів відділу економіки виконкому Вероніка Сєргєєва розповіли, що вже розроблено концепцію цього інноваційного проєкту. За попередніми підрахунками, його бюджет складатиме понад 600 тисяч гривень. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel