Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині помітили рідкісне атмосферне явище (Фото)

Мало кому випадає нагода стати свідком зимової веселки.

Фото - ілюстративне.

Фото: zik.ua.

На Волині помітили рідкісне атмосферне явище (Фото)

У Ковелі та Турійську на небі з’явилася веселка

Веселка зимової пори – подія рідкісна і досить незвична. На початку лютого вона з’явилася у деяких насленеих пунктах Волині.

«Сьогоднішній ранок в Ковелі було видно веселку (райдугу). Це рідко трапляється такий феномен взимку». Про це написав у спільноті «i.love.kovel» Віктор Янчук.

 

 Користувачка соцмережі Ліна Кириченко зазнімкувала незвичне для зими атмосферне явище у Турійську:

Чоловік Охоче Жінку Заміж Бере Собі Файну.

Рідкісна зимова веселка – то не якесь знамення. Синоптики пояснюють, що вона і влітку, і зимою з’являється в атмосфері внаслідок заломлення сонячних променів у краплинах дощу.

До речі, багато хто знає відому російську мнемонічну формулу: «Каждый Охотник Желает Знать, Где Сидит Фазан», у якій кожне слово цієї фрази розпочинається з літери, з якої починається  назва кольору. А як запам’ятати послідовність кольорів веселки українсько? Ось і відповідні українські мнемонічні формули: «Чоловік Охоче Жінку Заміж Бере Собі Файну» та «Чи Обжене Жвавенького Зайчиська Байдикуватий Ситий Фокстер’єр?» 

На думку народних прикмет, побачити веселку — добра ознака. А от тикати пальцем, показуючи на веселку, заборонялося – накличеш на себе неприємності.

Telegram Channel