Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Доросинях говорили про програми АПК та ринок землі

Власникам особистих селянських господарств пророзповіли про алгоритм реєстрації сімейних фермерських господарств – ФОП.

Фото agrovolyn.gov.ua.

У Доросинях говорили про програми АПК та ринок землі

Відбулася виїзна робоча зустріч з питань роз'яснення програм підтримки галузі АПК з державного та обласного бюджету, впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення в АПК в Доросинівській ТГ

Учора за ініціативи голови Доросинівської територіальної громади Миколи Касянчука відбулась виїзна робоча зустріч з питань роз'яснення програм підтримки галузі АПК з державного та обласного бюджету, впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення в АПК в Доросинівській ОТГ, інформує Управління агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У заході взяли участь Людмила Петриканин – заступник начальника управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, Микола Касянчук – голова Доросинівської ТГ,  Світлана Соколовська - директор Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, Оксана Шпак - головний спеціаліст управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Оксана Ніколенко – представник компанії Укрмілкінвест, старости ОТГ, власники особистих селянських господарств.

Людмила Петриканин  закцентувала увагу на створенні та реєстраціі сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи відповідно до статті 81 Закону України «Про фермерське господарство».

 Людмила Петриканин  проінформував про напрямки фінансової підтримки галузі АПК з державного та обласного бюджетів. Також закцентувала увагу на створенні та реєстраціі сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи відповідно до статті 81 Закону України «Про фермерське господарство».

Директор Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Світлана Соколовська розповіла присутнім про державні програми підтримки для фермерських господарств, які здійснюються через Укрдержфонд. Проінформувала про проект для сільськогосподарських товаровиробників «Державний аграрний реєстр».

Ростислав Войтюк проінформував присутніх про те, що на Волині створена дорадча служба, яка готова надавати послуги сімейним фермерським господарствам з питань  розвитку підприємництва в сільській місцевості.

Оксана Ніколенко розповіла учасникам зустрічі про проєкт «Укрмілкінвест», що спеціалізується в галузі молочного тваринництва з використанням сучасних технологій тваринництва, допомагає створювати сімейні ферми від 10 голів корів до 50, частково компенсує кошти на будівництво ферми, на обладнання, а також на придбання ВРХ.

Власникам особистих селянських господарств надано роз'яснення на поставлені питання, а також  надано алгоритм реєстрації сімейних фермерських господарств – ФОП.

Telegram Channel