Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Місто замітає, але лучани не здаються (Відео)

Зима лучан не налякала.

Фото volyn.com.ua.

Місто замітає, але лучани не здаються (Відео)

Хотіли снігу? Маєте! Сьогодні холодна пора року нарешті показала свій характер, тож Волинь буквально замітає

За прогнозами синоптиків, 8 лютого у нашій області очікувався значний снігопад, сильні пориви вітру, хуртовини та замети висотою у 20-30 см.

І хоча у державній службі з надзвичайних ситуацій попереджали про такі погодні умови та їх небезпеку, людей на вулицях не поменшало: одягнені в теплі рукавиці та закутані в шарфи лучани прямують у справах. І попри слизьку дорогу, сильний вітер та затори, більшість все ж снігом тішиться, мовляв, така зима повертає у дитинство.

Вже давно не було подібного. Минулого тижня з дружиною каталися на санчатах, згадували дитинство.

– Гуляла вранці в парку – красота. Хочеться в цій білій ковдрі повалятися, бабу зліпити. Коли була малою, і на санах, і на сумках шкільних з гори з’їжджала. Навіть зараз так спустилася б, – розповідає Лариса Сулімко.

А от лучанина Володимира така погода і потішила, і засмутила одночасно: «Минуле пригадав. Скучив за друзями, лижами... Колись, без інтернету, спілкування було живим.»

– Вже давно не було подібного. Минулого тижня з дружиною каталися на санчатах, класно було. Ну а щоб бабу зліпити, почекаємо ожеледиці, – ділиться Артем Козел.

Читайте також: Як у Луцьку чистять від снігу дороги (Відео).

А от лучанка Тетяна Вільчинська з гірки спускатися не любить, мовляв, не естремал. Але, каже, не зважаючи на те, що недавно на Стиру добряче впала й додому мокрою їхала тролейбусом, зиму все ж обожнює. Та ще й донечка Мілана в цю пору народилися. Тож сьогодні підвечір разом планують зліпити сніговика.

На диво, серед опитаних городян, ніхто не нарікав ні на погоду, ні на незручності, які вона створює. Заметені снігом люди з рум’янцем на щоках, потираючи руки, наголошували: «Зима – має бути зимою!». Навіть двірник Галина Сергіївна, яка відкидає сніг з 6 ранку, запевнила, що кращої погоди не можна й уявити: «Дуже хороша атмосфера! Роботи багато, та що ми зробимо – зима! Знаєте, двірники не мерзнуть, а гріються. Це вже я сьогодні вдруге розчищаю, а до вечора ще один раз доведеться. Погода – супер, на лижах потім буду кататися. Я вже довго працюю, тож можу сказати, що нині зима компенсувала нам торішню погоду».

Та найбільше здивувала зігнута вдвоє бабуся, яка, шкутильгаючи, переходила дорогу й на моє запитання «як вам погода», досить жваво відповіла: «Люкс зима! Мене Павловна звати. Я дуже молода, хоча мені й 89!»

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel