Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пенсіонерки з Турійська створили клуб «Відчайдух» і практикують скандинавську ходьбу (Відео)

Для мешканців селища не дивина бачити пенсіонерок з паличками на стадіоні.

Фото Орисі Вербинської.

Пенсіонерки з Турійська створили клуб «Відчайдух» і практикують скандинавську ходьбу (Відео)

Усе більшої популярності набирає такий вид спорту, як скандинавська ходьба

Для мешканців селища не дивина бачити активних пенсіонерок, які з паличками прямують у бік стадіону.

Там щодень, незважаючи на погоду і пору року, проходять заняття. Годинка часу – і м’язи в тонусі, і на душі веселіше. Адже, як розповідають учасники клубу «Відчайдухи» (так жартома називають вони самі себе), спільні заняття – це не лише можливість вести активний спосіб життя, а й поспілкуватися, обмінятися думками, порадами, навіть подискутувати на актуальні теми.

Спільні заняття – це не лише можливість вести активний спосіб життя, а й поспілкуватися, обмінятися думками, порадами, навіть подискутувати на актуальні теми.

Зачинателькою скандинавської ходьби у Турійську стала Людмила Футала. Шість років вона активно займається цим видом спорту. Як розповіла Людмила Іванівна, спробувати скандинавську ходьбу її спонукав сюжет на телебаченні, згодом деяку інформацію знайшла в Інтернеті, дещо підказали лікарі під час відпочинку в санаторії.

Реклама Google

Протягом двох років займалася сама. З часом почали приєднуватися інші жіночки. А останнім часом все більше мешканців громади беруть до рук палиці й практикують цей вид спорту. Розповідають, що завдяки цим нескладним вправам у багатьох покращився сон, нормалізувався тиск і серденько стало битися рівніше та спокійніше. А найважливіше – піднімається моральний дух. Ще один плюс – свіже повітря, що додає бадьорості та позитиву, адже рух – це життя. Чим більше рухаємося, тим краще для здоров’я. І на власному прикладі це показують активні турійчаночки.

 

Новачкам проводять невеличкий інструктаж. Насамперед – підбирають розмір палиць та відрегульовують необхідну висоту. Звертають увагу на те, якою має бути постава та дихання.

У час пандемієї COVID-19 такі зустрічі та заняття на свіжому повітрі особливо приємні та корисні жвавим турійчанкам, які активні та енергійні, незважаючи на вік. Тож учасниці клубу «Відчайдухи» радять займатися цим видом спорту і бажають усім бути здоровими.

Ірина КОВАЛЬЧУК.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel