Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Влада Рівного у боротьбі з негодою залучить військову техніку

Також на проблемних зонах поставлять регулювальників.

Фото Суспільне Рівне.

Влада Рівного у боротьбі з негодою залучить військову техніку

У місті їздитимуть вантажівки Національної гвардії

У Рівному для розчищення міста від снігу залучать військову техніку. Про це повідомили у пресслужбі міської ради. Крім того, техніку Нацгвардії залучать для того, аби буксирувати автомобілі. Про це Суспільне.

Реклама Google

У вівторок, 9 лютого, зранку відбулась оперативна нарада під керівництвом міського голови. Передувало їй ускладнення ситуації на дорогах міста. Зранку були складнощі в проїзді й громадського транспорту.

«Ми маємо задіяти усі можливі ресурси: як технічні, так і людські, щоб подолати негоду. До комунальних служб долучаються військові ОК «Захід», беремо «на озброєння» дві одиниці техніки Національної гвардії та залучаємо людські ресурси волонтерів, - розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

«До комунальних служб долучаються військові ОК «Захід», беремо «на озброєння» дві одиниці техніки Національної гвардії та залучаємо людські ресурси волонтерів, - розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

З 12 години у Рівному з військового гарнізону буде залучено 30 осіб для боротьби з негодою. Вони розчищатимуть проблемні ділянки (перехрестя Ст. Бандери – Кн. Ольги; мікрорайон Північний) та доїзди до об'єктів соціальної сфери;

буде залучена важка техніка Національної гвардії (КРАЗ та МАЗ) для буксирування фур на вулиці Київській;

працівники Тресту зеленого господарства розчищатимуть пішохідні зони, а також зупинки громадського транспорту (три одиниці техніки та 50 осіб);

на проблемних зонах поставлять регулювальників – це додаткові заходи, які буде використовувати Рівне у боротьбі з негодою.

За словами начальника патрульної поліції області, про обмеження руху вантажного транспорту обласним центром наразі не йдеться.

«Ми не плануємо обмежувати рух вантажного транспорту містом, адже зараз не йде сніг, тож питання стоїть не так гостро. Якщо ж почнеться сніг, то можуть бути обмеження в’їзду на вулицях Київська та Млинівська», – наголосив Сергій Мерчук.

Рятувальники на спецмашинах працювали з 7-ї ранку в районі мототреку. Як повідомила пресслужба ДСНС області, спецтехніка важкої прохідності відбуксирувала зі снігових заметів два тролейбуси за маршрутом №1. Потому громадський транспорт продовжив рух. А вчора ввечері буксирували тролейбус на Богоявленській, який не міг рушити під гірку.

Напередодні з 21 по 23 годину в Рівному рятувальники надали аналогічну допомогу для десятьох вантажівок, що застрягли у снігових заметах і не могли самостійно рушити з місця.

Читайте також: «Зима – має бути зимою!»: що лучани думають про хуртовину (Відео)

Разом з рятувальниками допомогу автівкам надавали активісти ГО 4х4, патрульні, поліція та інші. Складні погодні умови синоптики прогнозують упродовж тижня.

Начальник управління ЖКГ міста Володимир Пилипчук у ефірі на Суспільному заявляв, що цієї ночі залучатимуть для допомоги приватну техніку, адже кількості наявної у них комунальної для боротьби із такою стихією недостатньо.

Telegram Channel