Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Асоціація міст домоглася, щоб держава платила компенсацію теплокомуненерго

Уряд погодився, що збитки комунпідприємств, отримані від держрегулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, компенсують до 1 жовтня 2021 року.

Фото АМУ.

Асоціація міст домоглася, щоб держава платила компенсацію теплокомуненерго

Мінрегіон, Міненерго, НАК, Асоціація міст України спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти

Асоціація міст України (АМУ) домоглася від Уряду гарантій: не збільшувати тарифів і фінансування державою компенсацій для теплокомуненерго. Сьогодні підписано Меморандум між Асоціацією міст України та Урядом, який серед іншого гарантує, що тарифи на тепло у цьому опалювальному сезоні не збільшаться. Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води між Кабміном України та Асоціацією міст України, у залі Міністерства розвитку громад та територій України, від АМУ підписали голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко, очільники Одеської, Житомирської, Бучанської громад. По онлайн-відеозв’язку приєдналися міські голови Дніпра, Львова, Маріуполя.

Це сталося у присутності Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана.

«Підписання Меморандуму – це перший крок у налагодженні дієвого діалогу між центральною владою та місцевим самоврядуванням із питань централізованого теплопостачання. Ми очікуємо, що Уряд дотримається усіх домовленостей і не допустить кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів», – зазначив Голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Уряд гарантував, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

Підписавши Меморандум, сторони домовилися, що тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.

Читайте також: Громади протидіють пандемії COVID-19 ефективніше, ніж центральна влада – АМУ

Наголосимо, що саме завдяки наполегливим діям Асоціації міст України, Уряд погодився, що збитки комунпідприємств, отримані від держрегулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, компенсують до 1 жовтня 2021 року. Він також гарантував, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

Telegram Channel