Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Який ігровий ноутбук вибрати для Cyberpunk 2077

Знадобиться потужна машина.

Скрін Cyberpunk 2077.

Який ігровий ноутбук вибрати для Cyberpunk 2077

Системні вимоги Кіберпанку високі, особливо щодо рівня оптимізації гри. Знадобиться потужний ігровий ноутбук, який підтримує DirectX 12, RTX, має понад 8 Гб оперативної пам'яті й вільне місце на SSD у 70 гігабайтів

Чому купити ноутбук Леново https://eldorado.ua/notebooks/c1039096/producer=lenovo/ – гарна ідея, на що звертати увагу під час вибору пристрою розповімо ми, а корисні поради дали консультанти гіпермаркету електроніки Eldorado.

Який ноутбук кращий для геймінгу

Є кілька основних критеріїв, за якими можна визначити геймерський ноутбук:

  • відеокарта. Від якості графічного чипа залежить тактова частота та швидкість оброблення інформації, що надходить. Обсяг повинен бути вище ніж 4 Гб і наближатися до 8, щоб покрити всі потреби гравців;
  • процесор. Потужний центральний процесор впливає на продуктивність через швидкість оброблення даних. Мінімальна кількість ядер – 4, а оптимальна частота – від 2,8 ГГц;
  • оперативна пам'ять. Без RAM ноутбуку складно запускати «вимогливі» ігри, сайти й програми одночасно. Пам'ять має бути від 16 Гб ОЗУ;
  • охолодження. Потужну систему треба захищати від перегріву, що може спровокувати замикання. Сучасні ігрові ноутбуки мають кілька кулерів, вентиляційні решітки й теплові трубки, а в окремих випадках – і підставку для охолодження;
  • пам'ять. Потрібен SSD на сотні гігабайтів, щоб прискорити завантаження інформації;
  • екран. Мінімальна вимога – Full HD 1920 х 1080, а краще 2560 х 1440. Частота оновлення кадрів на екрані має перевищувати 120 Гц, щоб зображення було плавним і чітким.

Гравці часто додатково купують мікрофони, зовнішні приводи, чохли й сумки, ігрові миші, клавіатури й навушники. Зауважте, що зручне крісло – запорука комфортного положення спини, а хороші колонки – додаткова перевага під час напруженого моменту.

Найкращі ноутбуки 2021 року

Acer Nitro 5 – недорогий ігровий пристрій із процесором Core i5-9300H, відеокартою GeForce 1650 GTX, оперативною пам'яттю 8 Гб і SSD на 512 Гб. Скромне комплектування забезпечує комфортну гру в більшість сучасних ігор на середніх налаштуваннях графіки.

Зокрема, ноутбук Асус https://eldorado.ua/notebooks/c1039096/producer=asus/

TUF Gaming A15 FA506IV – геймерський пристрій на новому процесорі AMD Ryzen 7 4800H із відеокартою GeForce RTX 2060 і SSD на 512 Гб. Ігрова машина має чіткий дисплей на 15,6 дюймів й частоту оновлення кадрів 144 Гц. Ноутбук підходить для гри в Cyberpunk 2077 на високих і середніх налаштуваннях графіки. Перевага – в акумуляторі, який дає можливість безперервно грати 7–9 годин.

G1650Ti – бюджетна модель для охочих заощадити, але все одно насолоджуватися якісною картинкою. Встановлено процесор десятого покоління Core i5-10300H, який показує дивовижні результати разом із відеокартою GeForce 1650 GTX Ti.

Фішка – у SSD на 1 Тб, що забезпечить пристрою вільне місце на кілька місяців. Ноут впорається з Кіберпанком, але ультраналаштування можуть значно уповільнити гру.

MICROSOFT Surface Book 3 – потужний ігровий ноутбук, який підходить для будь-яких ігор.

Встановлена відеокарта Quadro RTX 3000 і процесор Core i7 1065G7 на 4 ядра. Оперативної пам'яті 32 Гб, накопичувач – SSD на 1 Тб.

Архітектура процесора Ice Lake дає змогу оптимізувати продуктивність і збільшити кількість обробленої інформації у секунду. Суперовий варіант для Cyberpunk 2077.

Корисні поради щодо вибору

Головна рекомендація – вибирати ноутбук відповідно до бюджету і необхідної продуктивності.

Висока вартість може обумовлюватися встановленим SSD на 2 Тб, а не потужною відеокартою для оброблення графічних даних.

Геймеру потрібно враховувати можливість розширення системи й розгону компонентів.

Telegram Channel