Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Директора луцького драмтеатру можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності

В обласну раду надійшов лист від  Департаменту з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції.

Фото afisha.lutsk.ua.

Директора луцького драмтеатру можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності

В обласну раду надійшов лист від Департаменту з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Національного агентства з питань запобігання корупції

У повідомленні йдеться про можливе порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» у діяльності директора-художнього керівника Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка Анатолія Гливи.

Консультант з питань запобігання та виявлення корупції повідомила, що у штаті драмтеатру працює троє осіб, близьких до директора.

Обласна рада створила комісію для перевірки фактів, викладених у цьому листі. Інформацію про результати перевірки заслухала сьогодні постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Реклама Google

Консультант з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради Ірина Прус повідомила, що в ході перевірки встановлено, що у штаті драмтеатру працює троє осіб, близьких до директора. Сам Анатолій Глива пояснив, що ці люди були прийняті на роботу до театру ще до того, коли він став  керівником.

Читайте також: З карток українців пропадають гроші після користування банкоматами: як вберегтися.

Втім, згідно із антикорупційним законодавством, ця обставина є потенційним конфліктом інтересів, про що керівник мав би попередити обласну раду, або у НАЗК. Директор театру каже, що не знав про такі законодавчі норми, але надалі у своїй діяльності консультуватиметься з юристами, аби не допускати подібних порушень.

Постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією рекомендувала голові обласної ради притягнути директора театру до дисциплінарної відповідальності.

Telegram Channel