Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Пісня «Шум» гурту Go_A, у складі якого є волинянин, буде першою в історії Євробачення повністю україномовною

Київський фолктронік-гурт Go_A переміг у національному відборі на минулорічне Євробачення з піснею «Соловей».

Фото iviche.com.

Пісня «Шум» гурту Go_A, у складі якого є волинянин, буде першою в історії Євробачення повністю україномовною

У травні у Роттердамі гурт представить Україну на Євробаченні з етно-електронною композицією

Київський фолктронік-гурт Go_A («Ґоу ей», авторка пісень і вокалістка – Катерина Павленко) переміг у національному відборі на минулорічне Євробачення з піснею «Соловей». Але згодом проведення фіналу Євробачення-2020 скасували через пандемію, повідомляє iviche.com.

Згідно з новими правилами конкурсу, при скасуванні його фіналу минулорічний учасник від кожної країни їде на Євробачення наступного року, але вже з іншою піснею.

«В основу пісні покладений магічний обряд закликання весни та пробудження всього живого, а саме традицію вести Шума. Шум – це дух лісу. Закликати зеленого Шума – означає закликати весну», – розповіла Катерина Павленко, frontwoman гурту.

Відтак Go_A у травні у Роттердамі представить Україну на Євробаченні з етно-електронною композицією «Шум». «В основу пісні покладений магічний обряд закликання весни та пробудження всього живого, а саме традицію вести Шума. Шум – це дух лісу. Закликати зеленого Шума – означає закликати весну», – розповіла Катерина Павленко, frontwoman гурту.

«Шум» виявиться першою піснею конкурсу, виконаною виключно українською мовою, і першою з використанням сопілки та дримби.

Раніше українські рядки поруч з англійськими містив виступ Руслани на Євробаченні-2004 (пісня Wild Dances з куплетом її первинної версії «Дикі танці», перемогла у конкурсі).

Також на Євробаченні-2005 гурт «Ґринджоли» представляв речитативний маніфест «Разом нас багато» (куплети англійською, приспів із первинної української версії пісні).

Виступ Андрія Данилка в образі Вєрки Сердючки на Євробаченні-2007 з композицією Lasha Tumbai містив вигуки «Україна це круто», «Україна це кльово», «Танцює майдан».

Читайте також: Солістка Go-A: «Ми просто написали пісню, зняли кліп і навіть не думали, що вона буде у відборі на «Євробачення»

Окрім того, емігрантка з України Анастасія Приходько виступила на Євробаченні-2009 як представниця Росії з піснею «Мамо» з російськими куплетами і приспівом з первинної української версії цієї пісні.

Фінал Євробачення-2021 відбудеться у Роттердамі, Нідерланди, 18–22 травня; для його проведення розроблено 4 сценарії (A,В,С,D). 3 лютого 2021 року роттердамська міська влада повідомила, що сценарій А (звичайне проведення заходу без обмежень) не розглядатиметься, натомість уся увага буде зосереджена на сценарії B (з глядачами у залі й музикантами на сцені наживо, але з суворим дотриманням дистанції).

Telegram Channel