Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Куштували часникове пюре? В Україні запрацював завод з переробки часнику

Дорогу українському!

Фото Василя Гудзовського.

Куштували часникове пюре? В Україні запрацював завод з переробки часнику

Нині 90 % цього сушеного овоча в Україні становить імпорт, переважно з Китаю

Перший завод з комплексної переробки часника у напівфабрикати, пюре та спеції почав працювати у Вінницькій області.

Підприємство, як повідомляє його власник Василь Гудзовський на своїй сторінці у Фейсбук, передусім буде орієнтоване на співпрацю із виробниками харчової продукції. Оскільки завод планує нарощувати потужність, то окрім власної сировини, часник прийматимуть на переробку від населення.

 

 «Вперше в Україні і Східній Європі розпочинає роботу завод із комплексної переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Ми перетворюємо дуже примхливий, непростий у зберіганні і переробці овоч на чудовий, ароматний, гарно оформлений напівфабрикат для вітчизняних ковбасників, кулінарів, консервників і пекарів.

«А ще ми даємо шанс тисячам українських селян, дачників і просто закоханих в нацпродукт любителів гострих відчуттів, не викинути плоди своєї нелегкої праці на смітник, а отримати гарний прибуток від вирощування часнику», – написав Василь Гудзовський.

А ще ми даємо шанс тисячам українських селян, дачників і просто закоханих в нацпродукт любителів гострих відчуттів, не викинути плоди своєї нелегкої праці на смітник, а отримати гарний прибуток від вирощування часнику», – написав Василь Гудзовський.

Читайте також: Волинянин вирощує кучерявих свиней

Як повідомляє ресурс «Seeds», на сьогодні ринок часнику в Україні переважно забезпечує імпорт. Так, 90 % сушеного часника складає імпорт, переважно з Китаю. Тільки у 2019 році Україна імпортувала понад 5,3 тис. т свіжого часнику (в півтора рази більше в порівнянні з 2018 роком), 73 % якого надійшло з Китаю: обсяг імпорту в 2019 році був рекордним з 2013 року.

 

 

Telegram Channel