Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Пов'язана з Росією фірма видала дружині Шарія «довідку», яка дозволила їй брати участь у виборах

Анатолій Шарій та Ольга Шарій.

Фото «Слідство.Інфо».

Пов'язана з Росією фірма видала дружині Шарія «довідку», яка дозволила їй брати участь у виборах

Згідно з виборчим законодавством, жінка не мала права бути зареєстрованою як кандидатка, тому що не жила останні п’ять років на території України до того, як балотуватися

Дружина скандального прокремлівського пропагандиста Анатолія Шарія Ольга брала участь у виборах влітку 2019 року завдяки фейковому документу. Про це повідомляє НВ з посиланням на «Слідство.Інфо».

Сайт німецької фірми Medcologne з Кельну, що підтвердила «хворобу» дружини Шарія, російськомовний, а серед її партнерів є відразу кілька установ з РФ, у тому числі, пов’язаних з Кремлем.

 Читайте також: Шарій назвав Україну недодержавою і послав СБУ...

Як повідомляється, у «довідці», виданій його дружині медичною фірмою з Німеччини, керівником якої є росіянин, зазначено, що вона не могла виконати цієї вимоги «за медичними показниками».

«У неї виявили проблеми зі спиною, які передбачали істотні обмеження — наприклад, носіння корсета. Ользі також не рекомендували польоти на літаку або довготривалі подорожі на авто. Лікування тривало більше чотирьох років, йдеться у довідці», — розповіли журналісти.

У той же час, не дивлячись на «діагноз», Ольга Шарій протягом цього часу активно подорожувала по світу, про що свідчать фото з її соцмереж.

«Вона побувала у Москві, Римі, Парижі, Відні, Монако, Мадриді, Амстердамі та в інших містах. Правда, фото з України за цей період у Ольги відсутні», — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, в Україні назвали YouTube-Андона 2020 року та кращі відеопроєкти.

Також зазначається, що сайт німецької фірми Medcologne з Кельну, що підтвердила «хворобу» дружини Шарія, російськомовний, а серед її партнерів є відразу кілька установ з РФ, у тому числі, пов’язаних з Кремлем.

Крім того, її директор Михайло Хайтін є випускником Вищого військово-морського училища ім. Фрунзе у Санкт-Петербурзі.

«Журналісти Слідство.Інфо подзвонили директору Medcologne під виглядом клієнтів з України, яким треба терміново заднім числом „закрити« медичною довідкою багатомісячну відсутність на роботі вигаданої посадової особи. Михайло Хайтін по телефону переконав, що він „може все« і сказав, що вартість такої довідки від німецької медфірми — 1000 євро», — заявили журналісти.

Telegram Channel