Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
3D-принтер, планшети, комп’ютери: сільській школі на Волині позаздрять міські

Не кожен міський заклад забезпечений обладнанням так, як Раково-Ліський ліцей на Камінь-Каширщині.

Фото зі сайту Камінь-каширська газета «Полісся».

3D-принтер, планшети, комп’ютери: сільській школі на Волині позаздрять міські

Завдяки технологічним новинкам дітей не просто навчають, а готують до сучасного життя та конкурентноспроможності

Нові технічні засоби навчання давно увійшли в практику освітнього процесу в Раково-Ліському ліцеї. Тут учителі розуміють, що це є ефективний інструмент, який підсилює можливості функцій педагогічної праці. А дирекція у свою чергу особливу увагу надає оснащенню закладу новим обладнанням і використовує усі можливості, щоб віднайти кошти на розвиток технічного забезпечення. У результаті для ліцею знову вдалося придбати нові планшети, комп’ютери, мультимедійне обладнання, 3D-принтер на сотні тисяч гривень.

— Рік тому почала впроваджуватися урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів». Зваживши свої можливості, оцінивши перспективу, у ліцеї було вирішено запропонувати свій проект розвитку закладу директор опорного закладу. Він був погоджений у відповідних інстанціях та взятий для реалізації, — розповідає директор опорного закладу Олександр Кузьмич.
Було закуплено сучасне обладнання для кабінетів інформатики, фізики, хімії, біології. Коштувало воно 667 тисяч гривень. Але найбільше тішаться в закладі придбаним комплектом акустичного обладнання за 133 тисячі гривень. Завдяки йому у закладі зможуть обладнати медіа центр.

До речі, завдяки державній підтримці Раково-Ліський ліцей придбав також мультимедійну дошку, мультимедійну панель, 14 комп’ютерів, 22 планшети із підзарядним модулем.

— Є думка створити ліцейну редакцію, зробити відеопункти (наприклад, на кожному поверсі розмістити телевізори, під’єднавши до пункту сповіщення) та розбавити життя ліцеїстів цікавинками, — ділиться намірами директор. Він переконаний, що ліцеїсти долучаться до цього із великим задоволенням.

Читайте також176,5 тисячі пацієнтів отримали минулоріч допомогу, ще 18,5 тисячі - пролікувалися у Луцькій міській лікарні

До речі, завдяки державній підтримці Раково-Ліський ліцей придбав також мультимедійну дошку, мультимедійну панель, 14 комп’ютерів, 22 планшети із підзарядним модулем.
— Нове обладнання дасть можливість і педагогам, і здобувачам освіти в режимі онлайн отримувати оперативну інформацію та долучатись до участі і презентації проєктів, обмінюватись інформацією з учнями інших міст. А ще діти навчатимуться використовувати планшет як інструмент для навчання, а не просто як іграшку, — каже Олександр Кузьмич.
Іще одним важливим придбанням для сільського ліцею Олександр Павлович вважає 3D-принтер. Адже далеко не кожен навіть міський навчальний заклад освіти має цю технологічну новинку.
Завдяки ось таким технологічним новинкам у Раково-Ліському ліцеї дітей не просто навчають, а готують до сучасного життя та бути конкурентними.

Джерело: Камінь-каширська газета «Полісся»
Telegram Channel