Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Шлях до «десятої» шахти цього року не розчищали. Як гірники добираються на підприємство

Раніше шахтарі допомагали розчищати сніг громадам...

Фото Pixabay.

Шлях до «десятої» шахти цього року не розчищали. Як гірники добираються на підприємство

Чимало волинян нині беруть у руки лопати й допомагають звільняти дороги від заметів, використовують власну техніку

Приклад згуртованості продемонстрували мешканці Поромівської громади, самостійно звільнивши від снігових кучугур дорогу Нововолинськ–Лежниця–Поромів. До роботи долучити шість одиниць потужної техніки.

На відміну від попередніх років, керівництво копальні (діяльність ще не припинена, підтримується безаварійний режим) не спромоглося забезпечити відповідний транспорт для прогортання траси напряму.

На сайті Поромівської ТГ з’явилася подяка від мешканців сіл МП «Шлях», зокрема, Тараса Мирку та Миколі Шевчуку за виділену техніку для очистки та посипання пісково-соляною сумішшю доріг Поромівської громади. Шляхи звільняли від снігу кілька днів, відтак, люди могли без проблем добратися у місто.

Нагадаємо, на Волині аграрії допомогли визволити із снігового полону 13 автівок і «швидку».

А от до шахти №10, яка знаходиться на території цієї ж громади, потрапити непросто. На відміну від попередніх років, керівництво копальні (діяльність ще не припинена, підтримується безаварійний режим) не спромоглося забезпечити відповідний транспорт для прогортання траси напряму. Тому довозити людей на зміну для відкачування води та проведення інших невідкладних завдань доводиться «по кругу», через села Поромів та Петрове. Схоже, минули ті часи, коли шахтарі допомагали сільським радам…

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel