Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Для подорожей можуть знадобитися «COVID-паспорти» про вакцинацію

Є кілька країн в усьому світі, які розглядають можливість введення правил, згідно з якими ви можете подорожувати, тільки якщо ви пройшли вакцинацію.

Travelers walk through Terminal 3 at O'Hare International Airport in Chicago, Sunday, Nov. 29, 2020. Friday's total of new cases is the next-to-lowest daily number in the past 12 days, but Illinois state officials are bracing for another surge after many people around the country traveled for Thanksgiving and celebrated with family and friends. (AP Photo/Nam Y. Huh)

Фото NH

Для подорожей можуть знадобитися «COVID-паспорти» про вакцинацію

У майбутньому для подорожей за кордон можуть знадобитися документи, які засвідчують, що людина отримала щеплення від COVID-19

Про це в ефірі телеканалу Sky News заявив спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров’я Девід Набарро.

«Я повністю переконаний в тому, що протягом наступних кількох місяців ми матимемо багато переміщень, й настануть умови, за яких люди зможуть легко переїздити з місця на місце. Певний сертифікат вакцинації, без сумнівів, буде важливим», – зазначив він.

Водночас міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Хенкок повідомив, що британський уряд вже вивчає можливість впровадження паспортів вакцинації варіанти для подорожей.

Є кілька країн в усьому світі, які розглядають можливість введення правил, згідно з якими ви можете подорожувати, тільки якщо ви пройшли вакцинацію.

«Є кілька країн в усьому світі, які розглядають можливість введення правил, згідно з якими ви можете подорожувати, тільки якщо ви пройшли вакцинацію – їх ще немає, але є країни, які активно просувають цю ідею і пропонують її. У цьому випадку для людей з Великої Британії буде важливо мати можливість продемонструвати, чи були вони вакциновані перед поїздкою», – розповів він.

Реклама Google

Також Набарро зауважив, що важливою умовою для відстеження нових штамів COVID-19 є прозорість заходів щодо боротьби з інфекцією.

«Це буде з нами в найближчому майбутньому, тому що навіть коли більшість населення буде вакцинована, все одно існуватимуть тривожні моменти, коли, можливо, з'явиться версія вірусу, яка зможе подолати захист, що забезпечує вакцина», – підкреслив посадовець.

Читайте також: «Хотіла перечекати пандемію, але завагітніла. Як бути?»

Telegram Channel