Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Турійській громаді ветерани Афганської війни вшанували пам’ять побратимів

Пам’ятний знак воiнам-афганцям встановлений у Турiйську на пагорбi Слави.

Фото Ірини КОВАЛЬЧУК.

У Турійській громаді ветерани Афганської війни вшанували пам’ять побратимів

Через афганське пекло пройшли десятки юнаків з Турійщини

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від тривожних і болючих років Афганської війни, яка тривала десять років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989-го. Через афганське пекло пройшли і десятки юнаків з Турійщини. У чужій далекій землі передчасно обірвалася життєва стежина чотирьох наших земляків – майора Миколи Бобрика, сержанта Анатолія Лук’янова, сержанта Юрія Панасюка, старшого прапорщика Анатолія Ляшука. Турійська громада береже пам’ять про них і шанує воїнів, які, пройшовши вогняними стежками, повернулися додому живими.

З нагоди 32-ї річниці виведення військ з Афганістану працівники книгозбірні підготували тематичний захід.

Сьгодні у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Турійській публічній бібліотеці відбулася традиційна зустріч воїнів-афганців. З нагоди 32-ї річниці виведення військ з Афганістану працівники книгозбірні підготували тематичний захід, а також виставку з розповідями про земляків, які повернулися додому у «чорних тюльпанах». Учасники зустрічі вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.


Захiд вели працiвники книгозбiрнi Свiтлана Гоць та Людмила Уляницька.

 

До воїнів-афганців, нині вже сивочолих чоловіків, звернувся Турійський селищний голова Олексій Безсмертний. Він зауважив, що можна по-різному ставитись до тих подій, але це вже невід’ємна частинка нашого життя, яку викинути чи стерти не можна. І сьогодні ми не говоримо про те, справедлива ця війна чи ні, бо долі народів вершать політики, а говоримо про хлопців, яких відправляли в Афганістан і які гідно виконували свій солдатський обов’язок.

 

Здоров’я, щастя та достатку побажав усім присутнім на зустрічі голова місцевого осередку ветеранів-„афганців» Володимир Пономарьов. Він також подякував організаторам заходу за те, що пам’ятають про них і про цей день.

Щирі побажання від себе особисто та народного депутата Вячеслава Рубльова висловив його представник Василь Шудрук.


Виступає колектив «Сузiр’я».
 

Музичні нотки у цю зустріч вніс колектив «Сузір’я» Турійського міського будинку культури.

Перед тим, як поспілкуватися у неформальній обстановці, учасники зустрічі відвідали могилу побратима Миколи Бобрика, а також поклали вінок до пам’ятного знаку воїнам-афганцям.

На території громади нині проживає тридцять троє учасників бойових дій в Афганістані. Не всі змогли прибути на зустріч, тож до декого побратими разом із селищним головою завітали додому, аби уважити та подарувати пам’ятні подарунки.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Зустрiч ветеранiв Афганськоi вiйни – це вже традицiя.

Покладання вiнка на могилу Миколи Бобрика.
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel