Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Двоє українців надурили поляків на півмільйона злотих

Незабаром українцям не довірятимуть..

Фото yavp.pl.

Двоє українців надурили поляків на півмільйона злотих

Ошукали майже 500 людей

У Жешові затримали двох українців, які продавали на Allegro товар, якого насправді не було.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на podkarpacka.policja.gov.pl, двоє громадян України зробили фіктивний продаж товарів постійним джерелом доходу. 

Співробітники поліції Департаменту боротьби з кіберзлочинністю в Жешуві знайшли слід шахраїв, які за допомогою торгової платформи Allegro розмістили оголошення про продаж електронного обладнання, газонокосарок, міксерів, кухонних комбайнів. Гроші від покупців отримували, але замовлення не відправляли. 

Двоє громадян України зробили фіктивний продаж товарів постійним джерелом доходу. 

За 4 місяці своєї діяльності (з початку липня до кінця жовтня 2020 року) 49-річному та 21-річному українцям вдалося обдурили щонайменше 474 покупців на загальну суму майже півмільйона злотих. 


Прокурор висунув правопорушникам звинувачення у шахрайстві, яке вони вчинили спільно та узгоджено з метою отримання фінансової вигоди. Жертви чоловіків отримали компенсацію за рахунок коштів порталу  Аllegro.

На вимогу Окружної прокуратури у Жешуві суд тимчасово заарештував обох українців на три місяці. За скоєний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
 

Читати також: У Польщі сталася бійка між українцями і грузинами, є постраждалі

Джерело: www.yavp.pl
Telegram Channel